Administratie

Centru de zi pentru copiii din zone defavorizate, ridicat cu fonduri europene în Oradea

Publicat

pe

Centrul de zi se construieste in zona Gutenberg- Foto: Primaria Oradea

Avansează lucrările la Centrul de zi pentru copiii proveniți din comunitățile marginalizate în Oradea. Acesta va oferi sprijin pentru 60 de tineri care prezintă risc crescut de abandon şcolar, precum şi pentru familiile lor.

Lucrările la cel mai nou Centru de Zi din Oradea, ridicat în zona Gutenberg, sunt realizate în proporție de 40%. Odată finalizat, centrul va avea un cabinet pentru consiliere psihologică şi socială, sală multifuncţională, săli de recreere şi socializare, cabinet medical, sală de mese, teren de sport şi spaţii de joacă în aer liber.

Centrul se ridică într-o zonă locuită preponderent de familii defavorizate de romi, români şi maghiari.

„Astfel de centre de zi vin în sprijinul familiilor aflate în dificultate sau risc de excluziune socială, familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, unde există posibilitatea de abandon școlar și familial. Activitățile desfășurate cu copiii  vor fi diversificate, adaptate vârstei, nivelului și potențialului de dezvoltare. Ele vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model de educație”, a precizat Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.

Proiect amplu

Construcția face parte din proiectul „Regenerare fizică, economică și socială a comunităţii defavorizate din zona Gutenberg, Municipiul Oradea”. Este vorba despre un proiect mai amplu care include și modernizarea străzilor: Arabilor, Ioan Buşiţia şi Thomas Mann, aflate în proximitatea centrului.

„Ne propunem o abordare complexă de rezolvare a problemelor sociale şi infrastructurale concentrate în zona Gutenberg, pentru a sprijini incluziunea socială a populaţiei marginalizate”, a declarat primarul Florin Birta.

Proiectul este finanțat prin Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Valoarea totală a contractului este de 7.449.335,12 lei (TVA inclus), din care 6.287.887,43 lei (reprezentând 85%) este valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, iar 961.676,89 lei (13%) este valoare suportată de către statul român.

Cofinanțarea proprie a beneficiarului este de 147.950,30 lei (2%), la care se adaugă cheltuieli neeligibile în valoare de  51.820,50 lei.

 

Click aici pentru a lasa un comentariu
Exit mobile version