Actualitate

Dezastru complet: Spania ne-a umilit cu 5-0. Contra şi-a anunţat demisia!

Publicat

pe

Echipa națională a României a fost umilită, luni, de selecționata Spaniei în ultimul său meci din grupa F din campania de calificare la Campionatul European din 2020. A fost 5-0 pentru gazde, cu 4-0 la pauză. De 57 de ani România nu a mai fost condusă la pauză la un asemenea scor!

Jucătorii români nu au mai pierdut un meci cu 5-0 de la partida cu Serbia din martie 2010. Dar putea fi și mai rău, căci spaniolii au mai avut un gol anulat pentru un fault în atac şi două bare. A fost un meci dominat copios de spanioli, în care românii au fost șterși și abia au avut câteva ocazii să se apropie de poarta adversarilor, printre care şi un şut al bihoreanului George Puşcaş, care în rest nu a reuşit nimic.

Jucătorii români rataseră calificarea din preliminarii încă din etapa trecută, când au pierdut acasă, scor 0-2, cu Suedia.

După înfrângerea drastică de luni, selecționerul Cosmin Contra a criticat atitudinea jucătorilor, care nu au avut determinarea necesară la un asemenea nivel, și a anunțat că va demisiona. „Decizia a fost luată înainte de meci, dar vi se va comunica când se decide că se poate comunica. O să o aflaţi”, a spus Cosmin Contra, intervievat după meci de Pro TV.

Federația Română de Fotbal are mai multe variante de înlocuire a lui Contra, scrie presa sportivă. Pe lângă Dan Petrescu, Gică Hagi și Mircea Lucescu, Mirel Rădoi, antrenorul „tricolorilor mici”, este o propunere viabilă pentru a veni la națională pentru barajul din Liga Națiunilor.

Totuși, naționala are încă o șansă, mică, să se califice la EURO 2020 dacă, în martie, va câştiga play-off-ul din Liga Naţiunilor. Tragerea la sorţi a play-off-ului pentru Liga Naţiunilor va avea loc, vineri, de la ora 13.00, la Nyon. România va juca semifinala, în deplasare, împotriva Islandei sau a Scoţiei.

Dacă tricolorii joacă semifinala cu Scoţia, finala o va disputa cu câştigătoarea dintre Norvegia și Serbia. Dacă România va juca semifinala cu Islanda, adversara din finală va fi stabilită dintre mai multe echipe.

Click aici pentru a lasa un comentariu
Exit mobile version