Urmareste-ne pe

Actualitate

Cum arată fosta Policlinică Mare din Oradea, în plin șantier (FOTO/VIDEO)

Publicat

pe

Sursa foto: eBihoreanul.ro

Clădirea fostei Policlinici Mari din Oradea, construită în 1899 ca sediu pentru Finanțele locale, este în plin șantier.

După ce va fi renovată, va deveni sediu al administrației județene.

„Este un proiect în valoare de peste 7 milioane de euro, a cărui finanțare încercăm să o atragem din fonduri europene”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, joi, într-o conferință de presă susținută în palat.

Deocamdată, CJ Bihor nu are niciun contract de finanțare semnat și plătește lucrările din bugetul propriu, dar speră să deconteze ulterior lucrările în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență sau în Programul Operațional Regional 2021-2027.

„Lucrările presupun reparații capitale, de la lucrări de consolidare la înlocuirea tuturor instalațiilor existente, a tâmplăriilor care nu mai pot fi restaurate, izolarea termică a fațadei, reparații la învelitoare, recompartimentări, sistem de încălzire nou, inclusiv cu surse regenerabile”, a precizat Mălan.

Licitația a fost câștigată de asocierea firmelor Drum Asfalt, Constructorul Sălard și Drumuri Bihor, în timp ce proiectul a fost semnat de arhitectul Cristian Pușcaș, de la firma locală Novartis.

Clădirea, impresionantă prin dimensiuni și stilul ecletic, bogat în ornamente, este un monument istoric în clasa A, cea mai importantă.

Între altele, constructorii au amenajat un atelier unde restaurează piesele care au nevoie de intervenții, respectiv refac elemente care nu au putut fi salvate.

Citiți și articolul ”Fosta Policlinică Mare din Oradea se transformă în sediul Consiliului Județean Bihor. Vezi cum arată! (FOTO/VIDEO)

Mai mult