Urmareste-ne pe

Actualitate

Alice în Țara Minunilor transformă ERA Park Oradea într-un tărâm fermecat și… ecologic

Publicat

pe

ERA Park Oradea se transformă, pentru două săptămâni, într-un tărâm fermecat, plin cu evenimente ce promovează grija pentru mediu și reciclarea.

Centrul comercial din Calea Aradului nr. 62 găzduiește, în perioada 18 iunie – 1 iulie, expoziția  „Alice în Țara Minunilor: o poveste reciclată”, realizată doar din materiale reciclate, în colaborare cu Asociația ESCU.

Este vorba despre „o expoziție magică și interactivă”, după cum spun organizatorii, ce aduce în prim-plan importanța protejării mediului înconjurător și beneficiile colectării selective, respectiv avantajele reciclării prin metode neconvenționale și creative.

Cei care trec pe sub cupola ERA Park Oradea sunt invitați să descopere încăperi decorate sugestiv, unde se vor putea fotografia și interacționa cu personaje celebre din povestea Alice în Țara Minunilor. Cei mici vor avea parte de provocări curajoase, precum urmărirea pașilor Iepurelui Alb, rezolvarea ghicitorilor Domnului Omidă și învingerea Reginei Inimilor într-un joc de șah, cu surprize fascinante.

„Gândită pe paliere scenografice, expoziția reunește câteva puncte centrale sub umbrela cărora se regăsesc lucrările tridimensionale a numeroși designeri și artiști care au construit din materiale reciclate diferite obiecte de mobilier, piese de vestimentație, peisaje naturale, butaforii și construcții fanteziste, decoruri teatrale, panouri și personaje din poveste. Veți avea ocazia să descoperiți alături de noi o experiență imersivă unică, care vă invita, ca vizitatori, să jucați un rol activ în mediul expozițional”, au transmis reprezentanții Asociației ESCU.

Expoziția va reda, „sub forma unei metafore vizuale”, întregul proces al metamorfozării unor deșeuri reciclabile în obiecte de design.

Aventuri cu Prietenii Veseliei și Pălărierul Nebun

Pe lângă expoziție, ERA Park va organiza și alte activități tematice, în spiritul „Alice în Țara Minunilor” și al grijii pentru mediu. Sâmbătă și duminică, 24 și 25 iunie, între orele 16 și 19, cei mici sunt invitați să participe la aventuri alături de Prietenii Veseliei.

Doritorii vor lua parte la un atelier de creație în care vor învăța să facă pălării identice cu cea a Pălărierului Nebun, vor participa la trucuri de magie cu cărți de joc, dar și la un atelier de sortat pe categorii de reciclare, respectiv workshop-uri tematice adresate atât copiilor, cât și părinților. Inedit va fi și atelierul în care cei mici vor ajuta la transformarea eroinei Alice, care va „crește” mare chiar sub ochii lor.

În plus, va fi amenajat un puzzle gigant „Alice în Țara Minunilor” și o Pinata textilă reutilizabilă, plină de dulciuri pentru copii.

Bineînțeles, atmosfera va fi întreținută cu multe jocuri, iar distracția e garantată.

Participarea la toate aceste evenimente este gratuită!

Să reciclăm împreună!

ERA Park Oradea și-a propus să încurajeze reciclarea și în colaborare cu magazinele din centrul comercial. Hipermarketul Carrefour, partener al expoziției, reciclează uleiul de gătit uzat și bateriile. Astfel, clienții care predau 4 litri de ulei uzat la Recepția Clienți Carrefour primesc gratuit 1 litru de ulei. De asemenea, pentru 8 baterii portabile uzate predate, Carrefour oferă o baterie nouă tip AA sau AAA din marca proprie Carrefour, iar pentru 20 de baterii uzate, participanții primesc un acumulator portabil nou tip AA sau AAA din gama Energizer.

Și producătorii locali care își comercializează produsele în Piața ERA s-au alăturat inițiativei, desfășurând campania „Ai grijă de natură și comunitate” în zilele de 22 și 29 iunie, între orele 16 – 20. La fiecare 10 lei cheltuiți, clienții vor primi câte un tichet de 10 puncte. La 50 de puncte acumulate, vor primi o sacoșă textilă reutilizabilă personalizată cu Piața ERA.

În plus, în parteneriat cu Eco Bihor și Ave Bihor, centrul comercial va găzdui workshop-uri interactive despre importanța colectării separate a deșeurilor pentru toate vârstele. Ca să se facă mai bine înțeleși, reprezentanții celor două companii specializate în gestionarea deșeurilor vor aduce și recipiente specifice celor 5 fracții. Întâlnirile se vor ține în zilele de marți, 20 iunie, joi, 22 iunie, marți, 27 iunie, și joi, 29 iunie, de la orele 15 la 17, iar miercuri, 21 iunie, de la ora 17 la 18, iar la final copiii vor primi magneți și diplome.

Vă așteptăm cu drag așadar. Cu drag de cumpărături, evenimente, și, mai ales, drag de magie și natură!

(advertorial)

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *