Urmareste-ne pe

Actualitate

A fost cod ROȘU de furtuni în BIHOR. Imagini cu dezastrul (VIDEO)

Publicat

pe

A fost cod roșu de furtuni, luni seară, în județul Bihor, iar furtunile au făcut pagube însemnate, după cum arată imaginile distribuite pe paginile de socializare.

Meteorologii au emis alerta – de tip nowcasting – cu scurt timp înainte de ora 20.45, când a intrat în vigoare avertizarea valabilă până la ora 21.40, iar într-o oră, în multe localități parcă s-a dezlănțuit potopul.

Alerta a fost valabilă pentru localitățile: Popești, Sânmartin, Tileagd, Tinca, Dobrești, Oșorhei, Brusturi, Tăuteu, Ceica, Aștileu, Holod, Ineu, Derna, Sârbi, Cociuba Mare, Abram, Hidișelu de Sus, Lugașu de Jos, Țețchea, Lăzăreni, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Răbăgani, Husasău de Tinca, Căpâlna, Săcădat, Sâmbăta și Spinuș, localnicii din zonă fiind înștiințați prin aplicația RO-Alert.

„Între orele 20.00 – 22.00, în dispeceratul inspectoratului au fost primite peste 20 de apeluri prin 112, care sesizau producerea unor situații de urgență generate de  ploile abundente”, arată un comunicat transmis de ISU Crișana.

Pentru intervenția promptă, a fost crescută capacitatea operațională, la nivelul Detașamentului de Pompieri Marghita, a Gărzii de Intervenție Sălard și Stației de Pompieri Ștei, fiind totodată operaționalizată grupa operativă a ISU.

„Echipajele de pompieri din cadrul subunităților menționate și cele ale Secției de Pompieri Beiuș, respectiv ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au fost mobilizate pentru înlăturarea efectelor ploilor torențiale și ale viiturilor, în localitățile Budoi, Vărzarii de Sus, Popești, Voivozi, Săliște de Vașcău, Vașcău, Criștioru de Jos, Sacalasău, Brusturi și Pădurea Neagră”, arată comunicatul.

Maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU, a precizat că nu au fost răniți.

Potrivit imaginilor distribuite pe rețelele de socializare, cea mai afectată zonă a părut a fi cea dinspre Vașcău, unde străzile au fost efectiv inundate, iar în unele locuri apa a măsurat 80 de centimetri.

Vezi mai jos imagini! Sursa video: Horia Dumitraș!

 

 

 

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *