Urmareste-ne pe

Sanatate

Ești asigurat la CAS și vrei să știi ce drepturi ai ori cum funcționează asigurările de sănătate? A fost lansată o nouă ediție a Ghidului Asiguratului

Publicat

pe

Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate a lansat a doua ediție a Ghidului Asiguratului, pentru a crește gradul de cunoaștere a serviciilor oferite în cadrul sistemului asigurărilor de sănătate și a modului în care funcționează acest sistem.

După prima ediție, care a apărut în a doua jumătate a anului 2020, cea de-a doua a fost lansată de CNAS luni, 4 martie, Ghidul fiind publicat pe site-ul Casei naționale, cât și pe cele ale Caselor județene, inclusiv, firește, pe cel al CAS Bihor.

„Considerăm că este o carte de căpătâi atât pentru persoanele asigurate, cât și pentru persoanele neasigurate, cuprinzând toate informațiile necesare cu privire la drepturile asiguraților, la serviciile medicale la care aceștia au acces în baza asigurării de sănătate, iar persoanele neasigurate pot afla care sunt serviciile medicale la care au acces și în ce condiții”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul general al CJAS Bihor.

Întins pe 52 de pagini, dar formulat de o manieră ușor de înțeles, Ghidul Asiguratului are el însuși un „ghid” de parcurgere, definește pachetele de servicii pentru asigurați și explică importanța cardului de sănătate.

Ghidul Asiguratului poate fi consultat AICI.

 

Mai mult