Urmareste-ne pe

Administratie

Top 10: Care sunt cei mai mari contribuabili din Oradea și județul Bihor (FOTO)

Publicat

pe

Cei mai mari contribuabili din Oradea și județul Bihor, în funcție de cifra de afaceri și de cât au contribuit la bugetul local, au fost premiați miercuri, 24 ianuarie, de autoritățile locale.

S-a întâmplat la Gala ,,Antreprenor pentru Bihor”, desfășurată în sala de evenimente a noului Incubator de afaceri „Cresc Oradea Mare”, inaugurat anul trecut în strada Louis Pasteur din Oradea.

„Gala Antreprenor pentru Bihor este un eveniment dedicat mediului de afaceri, pe care Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor îl premiază, într-un mod simbolic, pentru aportul la Bugetul Local, respectiv la dezvoltarea economică a județului.

În cadrul acestei gale – Ediția 2024, au fost premiaţi primii 10 contribuabili la bugetul local al municipiului Oradea pe anul 2023, respectiv cele mai mari 10 companii din județul Bihor în funcție de cifra de afaceri publicată pe anul 2022”, se arată într-un comunicat transmis joi de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA, coorganizator al evenimentului.

Topul alcătuit în funcție de cifra de afaceri pe anul 2022 îi cuprinde pe:

 1. CELESTICA ROMANIA
 2. AGROIND CAUACEU
 3. VOTROM
 4. TRANSMEC RO
 5. TRANSILVANIA GENERAL IMP-EXP
 6. OPTIMEDIA
 7. MADRUGADA COM
 8. UNIOIL
 9. EBM PAPST AUTOMOTIVE & DRIVES ROMANIA
 10. PGS SOFA & CO

Top 10 contribuabili la bugetul local al Oradiei pe anul 2023 este cuprins de:

 1. PLEXUS SERVICES RO
 2. GRUP PRIMA
 3. CONNECTRONICS ROMANIA
 4. GRUP PLASTOR
 5. FAIST MEKATRONIC
 6. PUREM ORADEA
 7. ANDREAS STIHL POWER TOOLS
 8. RCS & RDS
 9. NIDEC ORADEA
 10. GRUP H ESSERS

„În anul 2023, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma totală de 39.808.530 lei”, mai arată ADLO.

Premii speciale

În cadrul galei de miercuri seară au fost acordate și alte distincții.

Premiul pentru investiția anului în parcul industrial II din Oradea a fost acordat companiei AMER SPORTS RO SRL, pentru o investiție asumată de peste 6 milioane euro. De asemenea, a fost acordat un premiu și unei investiții cu capital 100% românesc în valoare de 5,7 milioane de euro, societății ROX DAVI 2007 SRL.

Alte două premii, pentru responsabilitate socială și susținerea proiectelor municipalității orădene, au fost acordate societății PITTACOS DESIGN SRL, pentru sponsorizarea construirii unor locuri de joacă, și ASOCIAȚIEI ZI DE BINE pentru proiectul plantării a 100 de mesteceni in municipiul Oradea.

„Acest premiu (cel din urmă – n.r.) a fost preluat de către președinta Asociației doamna Melania Medeleanu (foto jos – n.r.), care ne-a onorat cu prezența la eveniment și cu un discurs deosebit prin care a prezentat semnificația acestui proiect de suflet și a ținut să mulțumească municipalității pentru posibilitatea implementării lui in Oradea”, mai arată comunicatul.

580 de milioane de euro investiții

Pe de altă parte, în cadrul aceluiași eveniment, directoarea ADLO, Alina Silaghi, a prezentat pe scurt proiectele finalizate anul trecut, vorbind, între altele, și despre situația actuală a parcurilor industriale din județul Bihor.

„Valoarea totală a investițiilor atrase în parcurile industriale până în prezent este de peste 580.000.000 euro, 122 companii rezidente, și un număr total de 10.200 de locuri de muncă create”, se arată în comunicatul ADLO.

Între proiectele finalizate anul trecut se numără:

– Parcul Științific și Tehnologic Bihor, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Universitatea Oradea, finalizat;

– Incubatorul de afaceri – CRESC str. Louis Pasteur un centru dedicat start-up-urilor din domenii creative a fost inaugurat anul curent și în care funcționează cu 20 de start-up-uri incubate;

– Construirea primului bloc de locuințe de serrviciu str. Ovid Densusianu – finalizat anul trecut;

– Terminalul Intermodal de transport feroviar, finalizat;

– Demararea înființării a 5 parcuri cu specializare inteligentă, 4 situate in județul Bihor, 1 in Oradea.

MakeITinOradea

Tot în cadrul galei ,,Antreprenor pentru Bihor”, directorul executiv al Asociației, a prezentat detalii și despre programul MakeITinOradea.

„În anul 2023 au fost finanțate 5 startup-uri finanțate cu o sumă totală de 215.000 euro și înființate în Oradea, iar în prezent alte 2 startup-uri din comunitate sunt sprijinite în procesul de dezvoltare.

Cel mai important milestone atins de către MakeITin Oradea în 2023 a fost plasarea ecosistemului local pe locul 4 în România, după București, Cluj-Napoca și Timișoara, într-un clasament realizat de către agenția internațională Startup Blink”, mai precizează comunicatul ADLO.

Peste 500 de milioane de euro investite anul trecut în Bihor

Primarul Oradiei, Florin Birta, le-a adresat mulțumiri companiilor. Printre altele, edilul a vorbit și despre investițiile făcute anul trecut în infrastructura municipiului și a județului de către municipiul Oradea împreună cu Consiliul Județean Bihor.

Potrivit comunicatului, acestea s-au ridicat la peste 500 de milioane de euro.

La rândul său, vicepreședinte CJ Mircea Mălan le-a mulțumit tuturor pentru realizarea Galei, „care are rolul de a închega și mai mult relațiile și parteneriatul dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor”, și a vorbit și despre „importanța parteneriatului public privat care contribuie esential în dezvoltarea județului Bihor”.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *