Urmareste-ne pe

Actualitate

Noutate pe piața muncii: Persoanele fizice pot angaja oameni care să-i ajute cu treburile casnice, plătindu-i cu tichete special emise

Publicat

pe

foto: Pixabay

Ai nevoie de sprijin la curățenia casei sau la întreținerea grădinii? De acum încolo, poți angaja persoane care să te ajute, chiar dacă nu ai firmă!

Ministerul Muncii a anunțat că persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice, recompensă ce se va face sub forma unor tichete valorice.

Prestator casnic poate fi orice persoană care a împlinit 16 ani și care dorește să aibă sau să-și suplimenteze veniturile prin prestarea, ocazional, de activități casnice necalificate, fie că este șomer, pensionar, elev, student sau angajat.

Activitățile pe care le poate presta o asemenea persoană țin exclusiv de gospodărie: curățenie, făcut mâncare, aranjarea și servirea mesei, spălatul vaselor, hrănirea și îngrijirea animalelor, realizarea de cumpărături, spălat de covoare, geamuri, rufe, plantarea de pomi, arbuști, flori, răsaduri sau curățarea grădinii.

Înțelegerea între proprietarul gospodăriei și prestatorul casnic poate fi doar verbală și tot ei decid numărul de ore lucrate.

Citiți detalii pe www.eBihoreanul.ro!

Mai mult