Urmareste-ne pe

Actualitate

Peste 1,2 milioane de puieți fi plantați în pădurile din Bihor în această primăvară

Publicat

pe

Direcţia Silvică Bihor a demarat, miercuri, o nouă ediţie a campaniei de primăvară numită „Luna plantării arborilor”. Acţiunea ce va dura din 15 martie până în 15 aprilie presupune plantarea a 1,27 milioane puieţi forestieri din 18 specii diferite şi regenerarea forestieră pe o suprafaţă de 500 de hectare de pădure.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Bihor au început prima zi a campaniei cu plantări în şantierul pădurii din Paleu în suprafaţă totală de 1,20 hectare.

Conform unui comunicat al DS, instituția va regenera în acest an o suprafaţă de 554,55 hectare din care 394,15 ha regenerări naturale şi 160,40 ha împăduriri.

Cea mai mare acţiune plantare va avea loc sâmbătă, 19 martie, la Tinca, unde Direcţia Silvică a anunţat că vor participa peste 1.200 de voluntari.

Evenimentul va avea loc la Ocolul Silvic Tinca în UP I Pusta u.a. 236C şi va fi organizat în colaborare cu Asociaţia „Cătunul Verde”, Asociaţia „Crişana 6” precum şi alţi parteneri locali.

„Luna plantării arborilor” presupune, între altele, şi acţiuni de curăţare în fondul forestier curăţarea şi amenajare izvoarelor, a traseelor şi amenajărilor turistice, dar şi altele.

Mai mult