Urmareste-ne pe

Actualitate

Strada Sucevei din Oradea și-a schimbat numele: Strada Evreilor Deportaţi

Publicat

pe

Din 1 ianuarie 2021, strada Sucevei şi-a schimbat numele. Aşa cum au votat consilierii locali în primăvara anului 2019, se numeşte acum strada Evreilor Deportaţi.

Iniţiativa de a modifica numele arterei a aparținut Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, care a justificat-o prin faptul că în zonă a ființat ghetoul în timpul Holocaustului din Transilvania de Nord şi de aici au plecat trenurile în care au fost îmbarcaţi evreii trimişi, începând cu 3 mai 1944, în lagărele de la Auschwitz-Birkenau.

„Reprezintă un gest mic prin care Primăria municipiului Oradea recunoaște și apreciază contribuția populației evreiești la cultura și civilizația orașului nostru”, a declarat viceprimarul Arina Moș, legat de modificarea denumirii străzii.

Obligaţi să-şi schimbe cartea de identitate, toţi proprietarii de imobile pot să solicite gratuit Primăriei eliberarea certificatului de nomenclatură stradală și documentul prin care se atestă noua adresă, numerele administrative rămânând aceleaşi.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *