Urmareste-ne pe

Actualitate

Doi bihoreni, reținuți pentru câinii găsiți spânzurați într-o „groapă a morții”

Publicat

pe

Reacție promptă a autorităților! La doar două zile după ce ziarul BIHOREANUL a sesizat Poliția – la informarea unui cititor – că trei câini au fost găsiți uciși într-un bazin subteran din beton situat la ieşirea din localitatea Berechiu, polițiștii din Cefa au identificat doi suspecți.

Potrivit unui comunicat transmis marţi, 12 ianuarie, de Poliţia Bihor, este vorba despre doi săteni de 69, respectiv 20 de ani, din comuna Sânnicolau Român, identificaţi lunea trecută de poliţişti şi reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere a câinilor fără drept.

Patrupezii, găsiți morți cu câteva zile înainte de administratoarea unui adăpost de câini comunitari din Salonta, Antonia Kertesz – trei spânzuraţi şi unul grav rănit – au aparţinut unui localnic din Sânnicolau.

Acesta a decedat, iar rudele lui au decis să scape de povara de a-i mai hrăni câinii, motiv pentru care i-au spânzurat în bazinul părăsit al fostei Staţii de irigare din apropierea comunei.

BIHOREANUL a sesizat pe 9 ianuarie Poliţia, indicând imaginile şi postările de pe Facebook. Cercetările au şi început în aceeaşi zi, un echipaj a descins la faţa locului, găsind cadavrele, făcând fotografii şi demarând căutarea vinovaţilor. În caz a fost întocmit dosar penal sub acuzația de ucidere a câinilor, cu intenţie, fără drept, faptă pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 la 10.000 lei. Cei doi săteni sunt cercetați acum, în libertate, de poliţiştii Postului de Poliţie Sânnicolau Român – Secţia de Poliţie Rurală Cefa, sub supravegherea Parchetului Salonta.

Cazul a ajuns şi în atenţia comisarilor Gărzii de Mediu Bihor. „Ne-am sesizat din oficiu, ca urmare a articolului, şi am identificat proprietarul acelui bazin subteran. Este al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare. Acolo a fost staţie de irigaţii şi a ajuns depozit de gunoaie. În cele două încăperi şi în bazinul subteran s-au găsit inclusiv reciclabile, deci e un loc consacrat pentru abandonarea nelegală a deşeurilor. O parte erau incendiate. Însă chiar şi aşa, am găsit peste 15 metri cubi, adică un camion întreg”, a explicat şeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

ANIF a fost amendată cu 40.000 lei şi obligată ca, în termen de 2 săptămâni, să ia măsuri pentru salubrizarea, sigilarea clădirilor şi a bazinului. „Totodată, am solicitat şi inventarul cu locaţiile similare din judeţ, să le putem verifica şi să luăm măsuri legale”, a mai spus Şerbănescu.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *