Urmareste-ne pe

Actualitate

Tot mai puţini asistaţi social în Oradea

Publicat

pe

sursa foto: eBihoreanul.ro

Numărul asistaţilor social din Oradea este în continuă scădere, în ultimii trei ani, pe fondul refuzului acestora de a presta munci în schimbul ajutorului primit din partea comunităţii.

Potrivit raportului de activitate pe anul 2020 al Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut de la 333 de persoane în 2018, la 291 de persoane în 2019, respectiv la 276 de persoane în cursul anului trecut.

„În cursul anului trecut, s-a redus atât numărul beneficiarilor, cât şi sumele plătite. Am mers pe principiul «nu munceşti, nu primeşti»: cine se integrează şi munceşte beneficiază de ajutor social, cine nu, rămâne fără”, a declarat directorul interimar al DASO, Dănuţ Cheregi.

Tot ca urmare a refuzului de a munci în contul ajutorului primit, numărul beneficiarilor de cantină socială a scăzut anul trecut de la 75 de persoane la 61 de persoane.

De menţionat că a fost vorba exclusiv de persoane adulte cu capacitate de a presta muncile în salubritate cerute de municipalitate.