Urmareste-ne pe

Actualitate

De ce au devenit parcările din Oradea sursă de nervi pentru șoferi

Publicat

pe

Parcările din Oradea le dau bătăi de cap șoferilor: pe carosabil sunt prea puține, iar în garajele supraterane sau subterane aparatele de taxat nu funcționează corespunzător.

Cele mai multe avarii sunt în parcarea supraetajată din spatele Tribunalului. Are două parcometre şi rar funcţionează ambele fără cusur, scrie eBihoreanul.ro.

Cel de la parterul construcţiei nu mai este capabil să dea rest de peste un an, aşa că oamenii fie plătesc cu cardul, fie introduc suma exactă.

În plus, niciunul dintre aparate nu oferă plătitorului cu cardul posibilitatea să introducă PIN-ul, aşa că, dacă din motive de securitate, se întâmplă adesea ca tranzacția să nu fie acceptată de către bancă.

În garajul supraetajat de pe strada George Bariţiu, parcometrul de la parter se blochează uneori, aşa că rămâne funcţional doar cel de la primul nivel.

Nici aici barierele de la ieşire nu se ridică tot timpul automat, iar validarea tichetului plătit este anevoioasă pentru mulţi şoferi.

În parcarea de pe Independenţei, pe lângă faptul că aparatele sunt amplasate în extremele parcării, în zone obscure şi greu de găsit, se blochează din senin.

„Sistemul de acces din parcarea de lângă Tribunal şi de lângă Spitalul Municipal este vechi, uzat. Am comandat noi sisteme şi începem montarea lor”, a declarat sursei citate şeful Direcţiei de Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Parcometrele şi barierele vor fi similare celor din parcările de pe Bariţiu, Braşovului şi Independenţei, considerate mai performante, iar investiţia se ridică la un milion de lei, a mai precizat Popa.

Anul trecut, municipalitatea a avut încasări record, de 25,9 milioane de lei, din parcări.