Urmareste-ne pe

Economie

Apartamentele noi din Oradea sunt mai scumpe decât cele similare din Iași, Timișoara ori Craiova, arată o analiză a platformei Storia

Publicat

pe

Apartamentele noi din Oradea sunt mai scumpe decât apartamentele noi din orașe ca Iași, Timișoara, Craiova ori Sibiu, arată o analiză realizată de platforma de imobiliare Storia, dezvoltată de Olx. În schimb, apartamentele vechi din Oradea au prețuri mai mici decât în toate orașele analizate.

În luna martie, prețul mediu pe metru pătrat la apartamentele noi din Oradea a fost de 1609 euro, cu 10% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

„În martie, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi din Oradea a fost de 1.539 euro/metru pătrat. De asemenea, prețul mediu pe metru pătrat pentru apartamentele noi a fost de 1.609 euro (în creștere cu 10% în martie 2024 vs. 2023). Prețurile medii pentru apartamentele vechi au crescut, atingând un preț mediu de cerere de 1.490 euro/metru pătrat, cu o majorare de 13% față de aceeași perioadă a anului precedent”, se arată în raportul realizat prin analizarea ofertelor de pe platforma Storia, dezvoltată de Olx.

Pe de altă parte, apartamentele vechi din Oradea au prețuri mai mici (1.490 euro / mp) decât toate celelalte din orașele analizate de Storia.

Citiți mai mult pe www.eBihoreanul.ro!