Urmareste-ne pe

Actualitate

Păcăliți de „angajator”! Mai mulți români plecați la muncă în Norvegia au rămas cu datorii de de sute de mii de euro, avertizează ITM Bihor

Publicat

pe

Sursa foto: eBihoreanul.ro

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor a lansat, vineri, un avertisment persoanelor care doresc să meargă în Norvegia la muncă, în contextul în care au existat mai multe cazuri de muncitori români victime ale exploatării prin muncă sau înșelați financiar pe teritoriul acestei țări chiar de către angajatorii lor, tot români.

„Patronii” români și-au ademenit victimele pretinzând că le oferă un loc de muncă. De fapt, „angajatorii” au ajuns să contracteze credite uriașe, folosindu-se de actele lor.

„Muncitori români au fost fraudaţi de compatrioţi, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaţilor şi au accesat credite foarte mari, la diferite instituţii de credit din Norvegia, în numele şi pentru angajatul lor.

Mulţi dintre aceştia au rămas în continuare cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite. În timp ce plăţile au ajuns către angajator, facturile şi creanţele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant”, avertizează ITM Bihor.

În unele cazuri au fost deschise firme în numele victimelor.

ITM avertizează că joburile lansate pe internet sau ofertele făcute de persoane necunoscute sunt periculoase. Așa că documentați-vă bine înainte de a le accepta!