Urmareste-ne pe

Actualitate

Un orădean de 28 de ani a murit la serviciu: o presă de ștanțat i-a zdrobit capul

Publicat

pe

Un tânăr orădean de 28 de ani și-a pierdut viața într-un accident de muncă înfiorător, în urma căruia o presă de ștanțare i-a zdrobit capul.

Incidentul a avut loc miercuri, la firma Olimp Impex SRL, de pe strada Ogorului, care se ocupă cu comercializarea de tablă prelucrată.

Muncitorii povestesc că Florin Martin, colegul lor, și-a pierdut viața după ce o presă de ștanțat tabla i-a prins capul și i l-a zdrobit, în jurul orei 14. Unii susțin și că muncitorii sunt obișnuiți să folosească mașinării pentru care nu sunt calificați.

„Victima, un tânăr de 28 de ani, lucra la firma respectivă ca manipulant de un an şi cinci luni. Încă nu ştim dacă lucra pe maşina de ştanţat, ştim însă cu certitudine că a intrat în zona de acţiune a acesteia în timp ce funcţiona, dar nu e clar dacă din dispoziţia cuiva sau la iniţiativa sa”, a declarat joi şeful ITM Bihor, Marius Rotar.

Şeful ITM a mai adăugat că inspectorii de muncă au dispus sistarea utilizării maşinii de ştanţat, iar investigaţia continuă pentru a se stabili atât dacă muncitorul decedat avea autorizaţie şi calificarea necesară pentru a lucra cu presa respectivă, cât şi dacă au fost asigurate normele pentru protecţia muncii.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *