Urmareste-ne pe

Actualitate

Elevii Liceului de Arte au adus cântecele The Beatles în inima Oradiei (FOTO/VIDEO)

Publicat

pe

Parcul Libertății din Oradea s-a transformat joi în scenă de concert, elevii Liceului de Arte făcând un adevărat spectacol cu melodiile trupei The Beatles.

Trupa înființată în urmă cu 60 de ani i-a inspirat pe elevii de la secția plastică să creeze desene reprezentative, expuse în Parcul Libertății. În același timp, colegii lor care studiază muzica au cântat piese ale formației: „Submarinul galben”, „Ob-la-di, ob-la-da”, „Something”,   „Yesterday”, „Oh darling”.

Elevii clasei a 6-a A, îndrumați de dirijorul Ioana Cioară, au interpretat „Submarinul galben”, însoțiți de profesorii Adrian Bordeianu și Ianoș Vură, un grup de suflători și elevul Iustin Mago din clasa a 10-a. În ton cu melodia cântată, elevii s-au îmbrăcat în galben, iar publicul i-a „acompaniat”, aplaudând pe ritmul melodiei.

Apoi, Iulia Sărmășan din clasa a 7-a i-a sensibilizat pe ascultători cu piesa „Something”, Andrei Arad din clasa a 7-a a interpretat „Ob-la-di, ob-la-da”, cântând la chitară și voce, iar câțiva elevi de-a 10-a și-au creat propria trupă, formată din Astrid Muthu, Kiki Bratu, Filip Mureșan, Mago Iustin și Antonio Salcai, și au reușit să interpreteze o poveste de iubire prin melodia ,,Oh Darling”.

În final, spectatorii au ascultat o interpretare deosebită a melodiei „Yesterday”, cântată de corul Liceului de Arte, alături de dirijoarea Alexandra Ionoi.

Talentații elevi au fost răsplătiți cu aplauze de public, format din colegi de liceu, profesori, părinți dar și orădeni care pur și simplu treceau prin parc în momentul recitalului.

Remarcabilă a fost și plăcerea cu care elevii au interpretat melodii vechi de câteva decenii, demonstrând că muzica bună nu moare.

În încheiere, profesoara Cosmina Balint, cea care a avut și ideea acestui eveniment, a avut un îndemn pentru cei prezenți: „Să ținem minte că muzica Beatles nu trebuie să rămână în „Yesterday” (n.r. ieri), ci trebuie sa fie în „today” (n.r. azi) și în „tomorrow” (n.r. mâine) și în sufletele noastre”.

Larisa BĂRCUI
Studentă Jurnalism anul I

Mai jos, momente din spectacolul elevilor:

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *