Urmareste-ne pe

Actualitate

Comuna din Bihor care toacă fonduri europene și împrumuturi pentru clădiri ce nu folosesc nimănui (FOTO/VIDEO)

Publicat

pe

Un chel cu tichie de mărgăritar. Așa a ajuns comuna Pomezeu, zic consilierii locali PSD și Pro România, nemulțumiți că primarul liberal Ioan Șora, cu susținerea reprezentanților PNL și ALDE, contractează un credit uriaș, cât veniturile din taxe și impozite pe doi ani, pentru a cofinanța două proiecte de investiții de fapt inutile: un centru de afaceri și o cantină socială în două sate unde nu există nici firme, nici nevoiași care să beneficieze de pe urma lor.

Singurul scop al primarului e să se laude că „aduce” bani europeni, dar pentru asta risipește și bani împrumutați, acuză oamenii, deja pățiți. Nu de alta, dar Primăria a construit și un bloc ai cărui locatari sunt, de 15 ani, doar… porumbeii.

Primarul nu ascultă de nimeni și nu dă seamă nimănui, acuză cei patru aleși ai opoziției din Consiliul Local Pomezeu, care au părăsit ultima ședință, desfășurată pe 15 iunie, fiindcă s-au trezit în imposibilitatea de a dezbate serios singurul proiect de pe ordinea de zi: un împrumut de 1,5 milioane lei de la Trezoreria Statului, cu dobândă de 1% dacă va fi rambursat în 3 ani sau de 1,5% dacă va fi stins în 5 ani.

Necesitatea creditului, echivalentul veniturilor proprii ale comunei pe doi ani, a fost argumentată de edilul șef Ioan Șora prin obligația de a contribui cu o cotă de cofinanțare la două proiecte cu o valoare totală de peste 1,3 milioane euro, pornite cu fonduri europene încă în 2019.

Citiți detaliile în articolul ”Munca-n zadar: O comună din Bihor toacă fonduri europene și împrumuturi pentru clădiri ce nu folosesc nimănui (FOTO/VIDEO)

Mai mult