Urmareste-ne pe

Actualitate

Rata șomajului în Bihor a ajuns la 1,16% în luna martie 2022

Publicat

pe

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor anunță că, la sfârșitul lunii martie, în evidențele instituției erau înregistrați 3.087 șomeri (dintre care 1.562 femei), rata șomajului fiind de 1,16%.

Astfel, comparativ cu luna precedentă (februarie), când rata șomajului a fost de 1,22%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,06 puncte.

„Din totalul de 3.087 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.162 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.925 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.277  șomeri provin din mediul rural și 810 sunt din mediul urban”, explică un comunicat transmis luni de instituție.

AJOFM Bihor a transmis și un grafic privind șomajul pe grupe de vârste:

Din totalul șomerilor aflați în evidențele AJOFM Bihor, cei mai mulți, 30%, au doar studii primare.

Pe locul al doilea în acest clasament sunt cei cu studii gimnaziale (24,2%), iar 1,7% au absolvit studiile postliceale.

„Șomerii cu studii liceale reprezintă 20% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 14,7%, iar cei cu studii superioare reprezintă 9,4%”, mai arată AJOFM.

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 28,9% persoane foarte greu ocupabile, 24% greu ocupabile, 27,5% mediu ocupabile, iar 19,6% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www.anofm.ro”, încheie comunicatul.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *