Urmareste-ne pe

Actualitate

Soluţia de legătură la Autostrada Transilvaniei: pasaj subteran pe Centura Oradiei

Publicat

pe

Primarul Ilie Bolojan a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va realiza un pasaj subteran pentru a lega drumul care va veni dinspre autostradă cu intrarea în oraş.

Potrivit edilului, pasajul va porni din strada Meşteşugarilor, va subtraversa strada Densuşianu şi calea ferată Oradea – Arad, fiind legat totodată şi cu drumul nou spre Sântandrei. „Când vei veni de pe autostradă şi intri în Oradea, vei avea o coborâre suplimentară în zona respectivă, să poţi intra în zona Ioşia, Calea Aradului, Decebal, Vladimirescu în 5 minute”, a precizat Bolojan.

Pasajul subteran va avea o înălţime de 5 metri şi lăţime de 10 metri, din care carosabilul va avea 7,8 metri.  Primăria a încredinţat proiectarea pasajului unei companii din Cluj.

Primarul a precizat că avizarea de către CNAIR şi CFR va mai dura, dar „sper că cel mai târziu la 1 martie 2020 să aprobăm acest proiect”. „Ar urma cel târziu în 2021 să înceapă lucrările, în paralel cu lucrările care se vor derula pe tronsonul Oradea – autostradă”, a spus Bolojan. Drumul de legătură Oradea – Autostrada Transilvania, care porneşte din centura oraşului, are aproape 19 km şi va fi realizat de CNAIR.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *