Urmareste-ne pe

Actualitate

Trei tineri din Bihor, arestați, după ce au sechestrat și umilit la o manieră extremă o femeie din Oradea

Publicat

pe

sursa foto: www.eBihoreanul.ro

Trei tineri cu vârste de 29, 27 și 31 de ani au fost arestați, duminică, 10 octombrie, de Tribunalul Bihor, după ce au sechestrat și umilit la o manieră extremă o femeie în vârstă de 40 de ani din Oradea.

Momită la firma tatălui

Conform portalului instanțelor de judecată, cei trei se numesc Florin Costa (în vârstă de 29 de ani n.r.), Andrada Costa (sora acestuia, 27 de ani – n.r.) și Cătălin Butuc (31 de ani, iubitul Andradei Costa și subofițer în cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență Crișana – n.r.) și au fost arestați pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj – Circumscripția Teritorială Oradea, fapta s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 8 octombrie, fiind sesizară la 112 chiar de victima de 40 de ani, mamă a doi copii.

Femeia este contabila unei firme de construcții patronate de tatăl fraților Costa, Gavril Costa, fost primar al comunei Măgești. Cei doi frați o bănuiau că ar avea o legătură amoroasă cu tatăl lor, astfel că s-au hotărât să-i dea o „lecție”.

(foto Facebook)

Bătută, umilită, tâlhărită

„Din relatările persoanei vătămate s-a reținut că în cursul după amiezii din ziua respectivă, a fost solicitată să se prezinte la sediul societății comerciale din localitatea Ortiteag, jud. Bihor, la care este angajată în calitate de contabil, de către cei doi fii ai administratorului societății, numitul C.F. de 29 de ani și numita C.A. de 27 de ani, sub pretextul discutării unor probleme de serviciu.

Ajunsă la sediu, cei doi, cărora li s-a alăturat și subofițerul B.C.F., de 31 de ani, logodnicul numitei C.A., au sechestrat-o în sediul societății pe durata mai multor ore, au legat-o de mâini și picioare, au exercitat multiple acte de agresiune fizică asupra sa, au umilit-o, i-au tuns porțiuni din părul de pe cap, au dezbrăcat-o iar apoi, au transportat-o cu un autoturism și au aruncat-o în curtea locuinței mamei sale din localitatea Măgești”, arată un comunicat semnat de șeful Parchetului, colonel magistrat dr. Liviu-Alexandru Lascu.

Victima a mai reclamat și că din geantă i-au fost furate și banii, un telefon mobil și un card bancar.

„Din relatările ei rezultă că cei trei agresori i-ar fi reproșat faptul că are o relație amoroasă cu administratorul societății, C.G., tatăl celor doi frați mai sus amintiți”, arată comunicatul.

Arestați pentru lipsire de libertate și tâlhărie

Pentru a strânge dovezi în acest caz, procurorul militar de caz împreună cu lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Bihor au făcut percheziții la casele agresorilor și inclusiv în mașina cu care a fost transportată victima în casa mamei sale.

Astfel, sâmbătă, 9 octombrie, au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiști, iar duminică duși în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

„Întrucât din probele administrate a rezultat suspiciunea rezonabilă că au săvârșit infracțiunile de lipsire de libertate, în mod nelegal și tâlhărie, față de persoana vătămată, în după amiaza zilei de 09.10.2021, cele trei persoane au fost audiate de procurorul militar în calitatea de suspecți și reținute pentru 24 de ore. Subsecvent, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de acestea și au fost prezentate la judecătorul de drepturi și libertăți, cu propunerea de arestare preventivă. Solicitarea procurorului militar a fost admisă și au fost emise mandate de arestare pe 30 de zile pe numele lor”, mai arată comunicatul procurorilor.

Decizia Tribunalului Bihor nu este definitivă, putând fi atacată de inculpați.

ISU se dezice

Printr-un comunicat transmis sâmbătă seară, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al județului Bihor a reacţionat, în cazul pompierului Cătălin Butuc, arătând că se delimitează „de comportamente incompatibile cu statutul de militar”.

„În legătură cu pompierul militar ridicat pentru audieri şi reţinut sâmbătă, 09 octombrie a.c., pentru 24 de ore, facem precizarea că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor (ISU Bihor) va sprijini verificările Parchetului Militar şi va pune la dispoziţia organelor de anchetă toate datele necesare. Acesta este angajat al ISU Bihor din anul 2017. Instituţia noastră va pune în aplicare măsurile care se impun în funcţie de concluziile instanţei de judecată. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor se delimitează de astfel de comportamente incompatibile cu statutul de militar”, arată ISU.

Citiți mai multe despre oribilul caz și în articolul: Bestii de bani gata: Detalii cutremurătoare din cazul celor trei tineri care au răpit, sechestrat și umilit o femeie din Oradea (FOTO)

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *