Urmareste-ne pe

Actualitate

Primul tramvai Astra Arad a fost pus pe linie în depoul OTL (FOTO / VIDEO)

Publicat

pe

(Sursa foto: Facebook - Oradea Transport Local)

Primul tramvai nou, produs de firma Astra Arad, a ajuns marți dimineața la Oradea. Acesta a fost pus pe linie în curtea depoului OTL din zona Cantemir.

Garnitura nu va fi pusă încă pe traseu. Potrivit unor surse, aceasta trebuie să fie supusă mai multor teste și abia apoi, folosită.

În cursul săptămânii următoare va fi livrată și cea de-a doua garnitură.

Anul acesta vor mai ajunge în orașul de pe Criș și celelalte 8 tramvaie. Cea de-a doua tranșă de 10 tramvaie va fi livrată, potrivit contractului încheiat cu Astra Vagoane Arad, anul viitor.

Fiecare mijloc de transport este dotat cu aer condiționat, instalație de încălzire, capacitate de 160 de călători, rampă pentru persoane cu dizabilități și recuperator de energie la frânare. Valoarea acestora se ridică la suma de 148 de milioane de lei plătiți din fonduri europene.

Primul tramvai ar fi trebuit să ajungă în decembrie 2019, însă termenul a fost prelungit până în primăvara 2020. Asta pentru că municipalitatea a cerut montarea unor sisteme ce permit tramvaielor să avanseze 200 de metri dacă rămân fără curent electric.

 

Mai mult
Advertisement
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *