Urmareste-ne pe

Actualitate

Din 15 mai, „stare de alertă”: se deschid cabinetele stomatologice, saloanele și muzeele. Vezi toate prevederile (VIDEO)

Publicat

pe

(Sursa foto: Adevarul.ro)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că ziua de 14 mai este ultima în care România va mai fi în stare de urgență. Din 15 mai acesta va emite un decret de „stare de alertă”, unde se va menționa și relaxarea unor restricții.

„După 15 mai putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar este clar că nu trebuie să exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem”, a declarat șeful statului.

Acesta a mai spus și că din 15 mai se vor deschide cabinetele stomatologice, saloanele de îngrijire și muzeele. În interiorul acestora se vor respecta noi reguli de igienă și de distanțare socială. „Cu toţii vom purta mască de protecţie când suntem în spaţii publice închise, la fel şi în transportul în comun”, a subliniat Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că se va putea ieși din localitate în anumite condiții. „Va fi posibil să se plece din localitate în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sporturile individuale, cum ar fi mersul cu bicicleta în afara localităţii. Rămâne restricţia că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane”, a adăugat preşedintele.

Excepția de la regulă vor fi localitățile aflate în carantină, cum este Suceava. Acolo nu se vor ridica restricțiile stabilite în timpul stării de urgență.

În aceeași declarație, Iohannis a mai precizat și că de la mijlocul lunii mai, sportivii de performanță vor putea relua cantonamentele, „dar nu vor începe competiţiile sportive, decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire”. Bazele sportive pentru amatori rămân însă închise .

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *