Urmareste-ne pe

Actualitate

Oradea intră în scenariul roșu? Incidență de peste 3 cazuri de Covid la mia de locuitori

Publicat

pe

Oradea a depășit, miercuri, pragul de 3 cazuri de Covid la mia de locuitori, astfel că autoritățile iau în calcul declararea municipiului în „scenariu roșu”. Acest fapt ar atrage după sine noi restricții în domeniul HoReCa, în contextul pandemiei.

Potrivit situației actualizate, transmise de Direcția de Sănătate Publică, Oradea a ajuns, miercuri, 17 martie, la o rată a infectărilor de 3,15 la mie, având în total 709 cazuri dintre cele 1342 îmbolnăviri active diagnosticate la nivelul județului.

Vezi aici situația Covid, pe localități!

Oradea sub lupă

Astfel, prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea, a anunțat că „a luat notă” de noile cifre, iar orașul va fi trecut sub observație două zile.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) va analiza necesitatea încadrării Municipiului Oradea într-un scenariu mai restrictiv, în funcție de fluctuația incidenței din următoarele 48 de ore”, se arată în comunicat.

Potrivit prevederilor H.G. nr. 293/2021, constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, în vederea punerii în aplicare a măsurilor, se realizează în maximum 48 de ore de la atingerea acestora.

Decizia se ia prin hotărâre a comitetelor județene pentru situații de urgență, „pe baza analizelor prezentate de direcțiile de sănătate publică județene”, „iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia”.

„Sănătatea bihorenilor este prioritară. Ținând totuși cont de impactul major pe care decizia CJSU o are asupra domeniilor cultural, de divertisment și HoReCa, implicit asupra calității vieții orădenilor, dorim să luăm această decizie întemeiat. Monitorizăm atent evoluția situației în următoarele două zile”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea, citat în document.

177 de cazuri noi, rată de pozitivare de 27%!

Miercuri, DSP Bihor și Prefectura au anunțat diagnosticarea a încă 177 de bihoreni cu Sars-Cov-2, în urma efectuării a 625 de teste.

Acest fapt indică o rată de pozitivare de 27,2%.

În total, în Bihor sunt 1.387 cazuri active, dintre care 52 sunt tratate în secții de Anestezie-Terapie Intensivă.

Numărul total al cazurilor de la începutul pandemiei a urcat la 23.166, dintre care 20.788 de persoane s-au vindecat, iar 991 au decedat (dintre care 3 în ultimele 24 de ore).

În ce privește vaccinarea anti-Covid, în Bihor au fost vaccinate în ultima zi 2.005 persoane, iar numărul total de persoane vaccinate cu ambele doze (prima doză și rapel) a ajuns la 22.134.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *