Urmareste-ne pe

Sanatate

Covid în Bihor: 265 de cazuri active. Vezi situația pe localități!

Publicat

pe

Numărul persoanelor diagnosticate cu Covid a scăzut simțitor în ultima perioadă în județul Bihor.

Vineri, 28 mai 2021, în județ mai erau doar 265 de cazuri active, cele mai multe, 102, în Oradea.

În ultimele 24 de ore, în județ au fost diagnosticate 9 persoane cu Sars-Cov-2, în urma efectuării a 468 de teste, fapt ce indică o rată de pozitivare de 1,92%.

Dintre persoanele diagnosticate, 16 sunt în stare gravă, aflate în secții ATI.

Numărul total al cazurilor de la începutul pandemiei a ajuns la 29.254, dintre care 27.552 au fost delcarate vindecate (26 în ultima zi), iar 1.437 decedate (un deces înregistrat în ultima zi).

În ce privește rata infectărilor, Oradea, înregistrează o incidenţă de 0,45 cazuri Covid la mia de locuitori.

Peste 3 cazuri Covid la mie mai înregistrează doar două unităţi administrativ teritoriale din judeţ, Copăcel (8 cazuri, incidenţa 3,36) şi Vaşcău (7 cazuri, incidenţa 3,18).

Vezi aici situația la zi pe UAT-uri!

Cât privește campania de vaccinare, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat anti-Covid 1.862 de persoane în Bihor.

Până vineri dimineață, numărul total al celor cu schemă de imunizare completă (inclusiv rapel) ajungând la 91.378.

Pe de altă parte, în ultima zi, echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1299 de persoane carantinate și 156 de persoane izolate la domiciliu.

Amenzi pentru nerespectarea regulilor Covid

De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 64 de societăți comerciale și 61 de mijloace de transport în comun.

„În urma controalelor au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, din care 11 cu avertisment scris și 10 cu amenzi în valoare de 11.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, arată comunicatul.

”Este de datoria noastră să susținem efortul sanitar și să ajutăm la combaterea pandemiei. Pentru a aduce Bihorul mai aproape de atingerea imunității comunitare este foarte important să ne vaccinăm în număr cât mai mare. Până în prezent suntem peste 100.000 de bihoreni vaccinați. În plan logistic, la nivelul județului, suntem bine organizați. Vă îndemn să utilizați facilitățile puse la dispoziție de autorități și să vă vaccinați pentru o revenire cât mai rapidă la normalitate”, a transmis prefectul Dumitru Țiplea.

Mai mult
Advertisement
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *