Urmareste-ne pe

Actualitate

Doar 4 persoane s-au vaccinat în două zile în primul centru de vaccinare de la graniță, aflat în Bihor

Publicat

pe

sursa foto: eBihoreanul.ro

Doar patru persoane s-au vaccinat, până miercuri dimineață, în primul centru de vaccinare situat la frontiera de stat din România, amenajat în Punctul de Trecere a Frontierei Borș, după cum arată Agerpres.

Trei dintre aceste persoane s-au imunizat luni, în prima zi de funcționare a acestuia.

„Centrul a început să funcționeze la ora 14.00, dar s-au vaccinat numai trei persoane. Este foarte accesibil pentru toate persoanele care intră în țară, șoferii de TIR chiar au o parcare în apropiere, dar nu au fost mai multe persoane care au dorit să se vaccineze”, a declarat șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă.

O explicație pentru cifrele scăzute ar putea fi și faptul că în zonă nu există nici măcar un panou care să arate prezența acestuia.

Noul centru oferă posibilitatea imunizării cu serul Johnson & Johnson, care se administrează o singură dată.

Vaccinarea se realizează zilnic între orele 08.00-20.00, liber, fără programare, în primele două zile fiind vaccinate doar 4 persoane, potrivit șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Daniela Rahotă.

Centrul are ca scop creşterea accesibilităţii la vaccinare a populaţiei care intră în România pe la frontiera terestră din judeţul Bihor.

Este situat la 50 de metri de punctul de trecere al frontierei Borş I, pe partea dreaptă – pe direcţia de intrare în România. Funcţionează în containerul pus la dispoziţie de către Centrul Naţional Militar de Comandă prin Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara.

Personalul este asigurat de către Ministerul Apărării Naţionale, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al Judeţului Bihor.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *