Urmareste-ne pe

Actualitate

Trafic aglomerat la granița cu Ungaria, din cauza restricțiilor de Rusaliile Catolice

Publicat

pe

foto: arhivă

Cozi kilometrice în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate automarfarelor.

Acestea se înregistrează ca urmare a restricţiilor de circulaţie impuse de autorităţile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia Rusaliilor Catolice, când autovehiculele de transport marfă nu au circulat.

Potrivit ITPF Oradea, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru automarfare.

În primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 5.000 de automarfare, dintre care 4.000 au fost pe sensul de ieşire.  Timpul de aşteptare a camioanelor la vama Borş era de 200 de minute, fiind deschise trei artere de control, iar la Borş II este de 110 minute, pe patru artere.

Poliția de Frontieră Română recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri de la frontiera româno-ungară, în funcţie de capacitatea permisă.

Pe raza judeţelor Bihor acestea sunt: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II. Poliţia de Frontieră menţionează faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, secţiunea Camioane, care este disponibilă pe pagina de internet instituţională, la adresa:  https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?vt=2 .

Aplicația prezintă o valoare estimată a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *