Urmareste-ne pe

Sanatate

Coronavirus în Bihor: Peste 1400 de persoane infectate au murit de la începutul pandemiei

Publicat

pe

Peste 1.400 de bihoreni infectați cu coronavirus și-au pierdut viața de la începutul pandemiei de Covid în Bihor, după cum arată cea mai recentă informare făcută miercuri de Direcția de Sănătate Publică Bihor.

Astfel, în plus față de ziua precedentă, au fost consemnate încă 8 decese.

În ultimele 24 de ore au fost depistate încă 44 de cazuri noi, în urma efectuării a 521 de teste, fapt ce indică o rată de pozitivare de 8,44%.

Astfel, numărul total al persoanelor diagnosticate în județ a ajuns la 29.126, dintre care 27.276 au fost declarate vindecate (cu 44 mai multe decât marți), iar 1.407 au decedat.

Miercuri dimineață, la ora 8.30, în Bihor erau 443 de cazuri active, dintre care cele mai multe, 201, se află în Oradea.

Municipiul reședință de județ a coborât la o rată a infectărilor de 0,89 cazuri la mia de locuitori.

Pe primul loc în topul incidențelor și singura peste pragul de 3, la nivel județean, se află comuna Cărpinet, cu o rată de infectare de 3,34 cazuri Covid la mia de locuitori, respectiv 6 cazuri active.

Vezi aici situația detaliată în toate UAT-urile din Bihor!

Numărul persoanelor internate în secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă din Bihor a ajuns, miercuri dimineață, la 33.

În ce privește campania de vaccinare, în ultima zi în județ au fost imunizate 2.325 de persoane.

Totalul persoanelor vaccinate cu ambele doze în județ a ajuns la 79.908.

Pe de altă parte, în Bihor continuă controalele pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1371 de persoane carantinate și 269 de persoane izolate la domiciliu, dar și 65 de societăți comerciale și 41 de mijloace de transport în comun.

„Au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, din care 10 cu avertisment scris și 4 cu amenzi în valoare de 3.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, arată comunicatul autorităților.

„Este de datoria noastră să susținem efortul sanitar și să ajutăm la combaterea pandemiei. Pentru a aduce Bihorul mai aproape de atingerea imunității comunitare este foarte important să ne vaccinăm în număr cât mai mare. Până în prezent suntem peste 100.000 de bihoreni vaccinați. În plan logistic, la nivelul județului, suntem bine organizați. Vă îndemn să utilizați facilitățile puse la dispoziție de autorități și să vă vaccinați pentru o revenire cât mai rapidă la normalitate”, a transmis prefectul Dumitru Țiplea.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *