Urmareste-ne pe

Actualitate

400 de moșuleți i-au colindat pe DJ-ii de la Radio Zu (FOTO)

Publicat

pe

Aproape 400 de elevi ai Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu îmbrăcați în moșuleți au colindat, joi, principalele instituții din centrul Oradiei, dar și căsuța de sticlă Radio Zu.

Colinda moșuleților a început la ora 10, de lângă statuia patronului spiritual al liceului, Iuliu Maniu. Acolo au fost așteptați de episcopul greco-catolic Virgil Bercea, care la finalul recitalului i-a cadorisit pe micuți cu dulciuri.

La semnalul învățătoarelor, elevii claselor 0-IV s-au îndreptat apoi spre casa de sticlă din mijlocul Târgului de Crăciun, de unde cei opt DJ radio ZU transmit live. Acolo au fost întâmpinați de Flick – Domnul Rimă și de Răzvan Popescu care au transmis live colinda copiilor. De asemenea, cei doi DJ-i au vorbit și cu câțiva copii și cu directoarea liceului, Antonia Nica.

Următoarele opriri au fost Primăria Oradea și sediul Digi24, unde după ce au colindat au fost răsplătiți cu biscuiți, ciocolată și pufuleți. Spre deosebire de anii trecuți, copiii nu au mai cutreierat Corso, ci s-au întors la școală pentru a savura bunătățile primite.

Marşul moşuleţilor a devenit o tradiţie a Liceului Greco-Catolic, încă de acum 20 de ani elevii fiind obișnuiți ca în preajma Crăciunului să îmbrace costumul de moșuleț şi, prin colinde, să aducă zâmbete pe buzele orădenilor.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *