Urmareste-ne pe

Actualitate

Licitaţie internațională pentru şoseaua care va lega Oradea de Autostrada Transilvania

Publicat

pe

(Sursa foto: Facebook - Ilie Bolojan)

Drumul care va lega Autostrada Transilvania de Oradea presupune o investiție de aproape 720 de milioane de lei. Astfel, primarul Ilie Bolojan, a anunțat joi, că licitaţia pentru realizarea proiectului va fi una internaţională şi va apărea și în jurnalul Uniunii Europene.

Viitoarea șosea de 19 km va avea patru benzi, va porni din sensul giratoriu de la instersecția centurii cu Calea Sântandreiului și va fi punctată de 12 poduri și pasaje și trei noduri rutiere.

„Având în vedere valoarea mare a licitaţiei, anunţul va apărea şi în jurnalul Uniunii Europene. Termenul de depunere a ofertelor este 3 aprilie 2020. Sper ca CNAIR să adjudece cât mai rapid posibil licitaţia, în aşa fel încât să se poată face proiectul tehnic, iar primele lucrări la podul peste Crişul Repede şi la pasaje să poată începe la sfârşitul acestui an”, a anunţat, joi, primarul Ilie Bolojan, pe Facebook.

Lucrările vor fi finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 şi vor avea o durată de 24 de luni.

Tot pentru a ține legătura cu autostrada, municipalitatea va construi și un pasaj pe sub șoseaua de centură, în continuarea străzii Meșteșugarilor.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *