Urmareste-ne pe

Actualitate

A murit scriitorul Mircea Bradu

Publicat

pe

A murit Mircea Bradu -Foto- Facebook/Teatrul Teatrul Szigligeti Oradea

Primul primar al orașului Oradea de după Revoluție, Mircea Bradu, a murit la vârsta de 84 de ani. În ultimele săptămâni, problemele de sănătate s-au accentuat, el fiind îngrijit într-o clinică de boli cardiace.

Scriitorul Mircea Bradu a fost unul dintre puţinii dramaturgi contemporani ai României, sub direcţiunea căruia Teatrul orădean a cunoscut cea mai înfloritoare perioadă.

Disparița lui a fost anunțată pe Facebook de către Teatrul Szigligeti Oradea.

“Sincere condoleanțe regizoarei Anca Bradu, prietenă și susținătoare a trupei noastre, pentru trecerea în neființă a tatălui său, Mircea Bradu. Mircea Bradu a fost, începând din 1977, directorul Teatrului de Stat Oradea, devenind ulterior primul primar de după Revoluție al municipiului. Odihnească-se în pace!” a anunțat pe Facebook Teatrul Szigligeti Oradea

În ultimii ani, Mircea Bradu s-a retras din viața publică. Problemele de sănătate s-au accentuat în ultimele săptămâni, el fiind îngrijit într-o clinică de boli cardiace.

S-a născut în 14 ianuarie 1937 în comuna Lăzăreni, în familia învăţătorului Ion Bradu, reputat etnograf şi folclorist.

A absolvit Liceul Emanuil Gojdu din Oradea, după care și-a continuat studiile la Facultatea de Filologie din Bucureşti.

De asemenea, el a fost redactor fondator al celei de-a V-a ediţii a revistei de cultură Familia, dramaturg, membru şi laureat al Uniunii Scriitorilor din România.

Mircea Bradu a fost căsătorit cu cântăreaţa de muzică populară Florica Bradu, cu care a avut trei fiice, iar dintr-o altă relație a mai avut un fiu.

În anii 90, Mircea Bradu a fost fondator al popularului post de radio orădean Sonvest, în 1993 fondând propria reţea, Radio Transilvania, al cărei director a şi fost până în 2016.

Potrivit reprezentanților familiei, joi, de la ora 11, până la 13, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus în holul Teatrului Regina Maria, din Oradea.

Înmormântarea va avea loc vineri, la ora 15, în Cimitirul Municipal din Oradea, ceremonia urmând să se desfășoare la Capela Hașaș.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *