Urmareste-ne pe

Actualitate

Cum va arăta noul stadion din Oradea și când va începe construcția lui

Publicat

pe

Noul stadion din Oradea -Foto- Primaria Oradea

Consiliul local a aprobat, pe 16 iunie, studiul de prefezabilitate pentru construirea noului stadion din Oradea. Valoarea totală a investiției, care cuprinde stadion, parcare, hotel și piațetă, este de aproximativ 83,3 milioane euro.

„Am avut o discuție la Compania Națională de Investiții, în vederea demarării procedurii de finanțare a construirii acestui complex sportiv. Pentru că în Planul Urbanistic General al municipiului nu era trecut explicit în această zonă un complex sportiv, ci un centru multifuncțional, Primăria a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu care este acum în consultare publică, urmând să fie aprobat.

Procedura de avizare a unor astfel de investiții cu o valoare ridicată la CNI necesita inițial un studiu de prefezabilitate, apoi un studiu de fezabilitate. Am convenit cu proiectanții să realizeze acest studiu de prefezabilitate. Totodată, pentru a nu avea probleme de adjudecare a lucrării în momentul în care se va da drumul la licitație, mai ales că prețul materialelor de construcție a crescut mult în ultimul timp, la acest studiu de prefezabilitate s-a actualizat și lista prețurilor, a devizului general, toate stabilite la nivelul actual”, a precizat primarul Florin Birta.

Potrivit studiului de prefezabilitate aprobat, viitorul stadion va avea o capacitate de 16.174 de locuri pentru evenimentele sportive de nivel înalt și de 16.291 de locuri pentru cele de nivel mediu.

Valoarea totală a investiției care cuprinde stadion, parcare, hotel și piațetă este de circa 83,3 milioane euro.

Primarul Florin Birta a estimat că, dacă totul va merge bine, anul viitor ar putea începe construcția acestui stadion.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *