Urmareste-ne pe

Actualitate

Piaţa Nufărul din Oradea va fi transformată în parcare. Vezi cum va arăta! (FOTO)

Publicat

pe

Piaţa Nufărul din Oradea va fi demolată anul viitor pentru a face loc unei parcări supraetajate.

Primarul Florin Birta a anunţat, pe 20 decembrie, că măsura va compensa desfiinţarea unor locuri de parcare cu ocazia modernizării bulevardului Nufărul – Cantemir.

„Pentru a asigura locurile necesare celor care parcau în zona respectivă, am încheiat un contract cu o firmă din Oradea pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind construirea unei parcări auto cu 335 locuri, dintre care 4 pentru persoane cu dizabilităţi şi 6 pentru maşini electrice”, a declarat Birta.

Imobilul cu 4 etaje va avea la parter o suprafaţă de 1.766 mp pentru spaţii comerciale şi va costa circa 26,5 milioane lei.

În timpul lucrărilor, pieţarii vor fi mutaţi de Administraţia Domeniului Public Oradea, dar nu este sigur că la final vor reveni în clădirea nouă, pentru că municipalitatea nu a decis ce fel de spaţii comerciale va amenaja.

Propunerea a fost votată în Consiliul Local de aleşii PNL şi UDMR, în timp ce consilierii PSD s-au opus, acuzând Primăria că în urmă cu 6 ani a investit în reabilitarea pieţei.

„Acest material arată că aţi gândit strâmb acum 5-6 ani, când aţi investit în Piaţa Nufărul”, a acuzat PSD-istul Emilian Pavel.

La rândul său, colegul acestuia, Adrian Madar, a reproşat Primăriei lipsa unui studiu înainte de a propune Consiliului Local demolarea pieţei.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *