Urmareste-ne pe

Actualitate

FOTO: Târgul de carte Gaudeamus și-a deschis porțile. Iubitorii de carte, așteptați cu reduceri

Publicat

pe

Ce-a de-a șaptea ediție a Târgului de carte Gaudeamus de la Oradea și-a deschis porțile. Peste 40 de standuri sunt amenajate în pavilioanele din Piața Unirii și le oferă iubitorilor de carte o varietate de cărți pentru copii, de știință, sau beletristică, dar și CD-uri sau jocuri.

Este primul târg de carte de amploare din acest an. La deschiderea evenimentului a fost prezent Bogdan Roșca, managerul general Radio Cluj, și Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

„Nimic nu înlocuiește această interacțiune directă a publicului cu editurile, cu cărțile aflate pe rafturi. Târgul de carte Gaudeamus este cel mai vechi târg de carte din România. La Oradea suntem primiți întotdeauna cu brațele deschise de către orădeni și administrația publică locală. Mulțumesc Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune și Primăriei Oradea”, a declarat Bogdan Roșca, managerul general al Radio Cluj.

Fizic și online

Târgul va funcţiona zilnic între orele 9,00 – 14,00 şi 17,00 – 21,00. Cele 40 de standuri de carte amenajate în corturile din Piaţa Unirii au fost dublate şi în spaţiul virtual, pentru a veni în întâmpinarea cititorilor şi editurilor care nu pot lua parte fizic la eveniment.

„Cititul și cartea trebuie să fie temelia educației tinerei noastre generații. Cred că România Educată nu trebuie să fie doar un slogan sau un motto de pus în ramă, ci poate deveni realitate prin citirea unor cărți bune. Știm cu toții, o carte lecturată, o carte citită, este un antrenament al minții și cred că în această perioadă avem nevoie de minți luminate, avem nevoie de minți bine pregătite care să conducă România în direcții bune de dezvoltare. O Românie educată este o Românie puternică. Acesta este sensul, direcția pe care țara noastră trebuie să o ia”, a declarat primarul Florin Birta.

Reduceri

Reducerile încep de la 10% și pot ajunge chiar și la 80%. Ofertele editurilor din târg şi chiar unele suplimentare pot fi consultate pe site-ul www.gaudeamus.ro

Deşi în ediţiile anterioare evenimentele conexe au fost mult mai numeroase, în cadrul acestui târg vor fi organizate, fizic şi online, opt lansări cu prezentări de carte şi dezbateri.

Cu excepția minorilor, accesul la târg va fi permis doar persoanelor vaccinate, care fac dovada unui test negativ sau dovada trecerii prin boală, conform dispozițiilor legale în vigoare.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *