Urmareste-ne pe

Administratie

Piața Magnoliei din Oradea intră într-un proces amplu de reamenajare

Publicat

pe

Piata Magnoliei va fi reamenajata -FOTO-Primaria Oradea

Piața Magnoliei din Oradea intră într-un amplu proces de reamenajare. Municipalitatea a predat amplasamentul în vederea începerii lucrărilor către firma Gavella.

„Beneficiind de finanțare nerambursabilă, investițiile în regenerare urbană vor oferi orădenilor spații pietonale de calitate, în cartierul în care locuiesc. Prin amenajarea unor centre de cartier, cum va fi Piața Magnoliei sau cele din Cazaban și Nufărul, care vor debuta în curând, ne propunem să generăm spaţii urbane moderne, care să-i facă pe orădeni să se simtă bine în orașul lor. Reabilitarea Bulevardului Nufărul – Cantemir intră în aceeași logică a regenerării urbane de substanță, cu undă verde pentru transportul în comun, carosabil nou, de calitate, iluminat public modern, pistă de biciclete și spații pietonale extinse”, a declarat primarul Florin Birta.

Valoarea totală estimată a contractului a fost de 11.184.594,01 lei fără TVA, iar valoarea câștigătoare a ofertantului este de 10.898.711,98 lei fără TVA.

10 ani de garanție

Potrivit unei informări transmise de Primăria Oradea, termenul pentru execuția lucrărilor este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere, iar perioada pentru garanția tehnică a lucrărilor este de 10 ani de la data procesului verbal de recepție încheiat la terminarea lucrărilor.

În ceea ce privește procedurile de achiziție pentru amenajarea piațetelor de cartier Ioșia și Nufărul, acestea sunt în curs de evaluare, urmând să fie desemnat un câștigător în perioada următoare.

„Prin reamenajarea Pieței Magnoliei se are în vedere obținerea unui spațiu urban contemporan, accesibil şi sigur pentru locuitorii orașului. Prin proiect se propune înlocuirea pavajului existent, de tipul dalelor de beton prefabricate, cu piatră cubică naturală, din granit, având dimensiunile 10x10x10 cm. Pentru unificarea suprafețelor și mărirea pieței la nivelul percepției, se vor înlocui și trotuarele perimetrale pieței, realizate din asfalt, cu dalaj identic cu cel din interiorul pieței. La final va rezulta o suprafață nouă dalată de aproximativ 4.600 mp. De reţinut că toţi arborii existenţi vor fi păstraţi, executantul lucrării având obligaţia să-i inventarieze şi să-i protejeze pe durata lucrărilor. De asemenea, în zona centrală a pieţei se vor planta 24 de arbori noi, pe întreaga suprafaţă a pieţei urmând să fie plantaţi în total 105 arbori şi 580 de arbuşti”, precizează Primăria Oradea.

În interiorul pieţei se propune amenajarea unui ansamblu având două locuri de joacă cu strat din covor de cauciuc (tartan) de 162 mp şi două locuri cu nisip, precum şi echipamente de joacă.

De asemenea, piaţa va fi dotată cu o fântână arteziană, amplasată în partea dreaptă a pieţei, care va funcţiona cu recircularea apei. Municipalitatea menţionează că sculptura existentă va fi păstrată.

 

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *