Urmareste-ne pe

Actualitate

Investitorii din turism, atrași de Oradea. Imobil cu apartamente în regim hotelier şi o pensiune vor fi construite

Publicat

pe

Mai multe apartamente de inchiriat în regim hotelier se vor construi pe Calea Clujului -FOTO-Primaria Oradea

Oradea devin tot mai atractivă pentru investitorii din turism. Comisia de Urbanism și Amenajarea Teritoriului a aprobat două noi proiecte: un imobil de apartamente de închiriat în regim hotelier și o pensiune.

În ședința Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului de la sfârșitul săptămânii trecute au fost analizate 54 de lucrări, din care 26 în comisia mare CMUAT și 28 în subcomisia operativă.

„Interesul investitorilor pentru construirea de pensiuni turistice sau apartamente în regim hotelier ne arată, încă o dată, că Oradea devine tot mai atractivă. Acesta este efectul muncii depuse în ultimii ani de administrația locală orădeană, concretizată în clădiri de patrimoniu reabilitate, în obiective turistice atractive și o infrastructură în continuă dezvoltare care facilitează accesul rapid în orice punct al orașului”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

Apartamente de închiriat în regim hotelier

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Primăria Oradea, în cadrul ședinței, S.C Conremon S.R.L a solicitat avizarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construire imobil cu apartamente de închiriat în regim hotelier pe str. Calea Clujului nr. 38 (zona Maternității), cu regim de înălțime P +2E + etaj retras, cu servicii/spații comerciale la parter și desființare construcții existente.

“Investitorul propune construirea a 19 apartamente de închiriat în regim hotelier. urmând să asigure locurile de parcare aferente funcțiunii propuse. Planul Urbanistic de Detaliu a fost avizat de comisie”, se arată în comunicaul de presă.

Pensiune turistică pe str. Gh. Doja

Pensiunea se va construi pe str Gheorghe Doja. Foto: Primaria Oradea

Pe strada Gheorghe Doja din Oradea, S.C Ștefania Imob S.R.L a solicitat aviz de oportunitate pentru demolare construcții existente și construire pensiune turistică, cu regim de înălțime S+P+E+ 1 etaj retras. Investitorul propune 8 unități locative (camere) + 13 locuri de parcare la subsol.

Conform Regulamentului Local de Urbanism (RLU) pentru funcțiunea de turism se solicită elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD).

Proiectul a primit aviz favorabil de oportunitate, urmând să revină la comisie cu PUD-ul, după care va urma consultarea publică.