Urmareste-ne pe

Actualitate

ASF propune plafonarea preţurilor RCA la nivelul lunii februarie 2023

Publicat

pe

Sursa foto: eBihoreanul.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiară propune un nou proiect de plafonare pentru poliţele RCA, în contextul în care preţul acestora se estima că va creşte ca urmare a retragerii autorizaţiei Euroins dar şi din cauza inflaţiei.

Cea mai importantă modificare se referă la faptul că asigurările de răspundere civilă ar urma să fie plafonate la nivelul lunii februarie 2023, adică după scumpiri, dar înainte de publicarea tarifelor de referinţă din luna martie.

„Tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (1) se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023 şi sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, se arată în proiectul pus în dezbatere de Ministerul Finanțelor, conform România24.

Anunţul vine după ce, în urma unor critici consistente, ASF a retras din şedinţa de vineri a Guvernului proiectul privind plafonarea RCA, ce propunea limitarea preţurilor la nivelul celor din martie 2022.

Mai mult
Advertisement