Urmareste-ne pe

Actualitate

DNA, învinsă definitiv! Curtea de Apel Oradea menține achitarea fostului șef al CJ Bihor Alexandru Kiss și a patronului Selina, Beneamin Rus

Publicat

pe

Sursa foto: eBihoreanul.ro

Curtea de Apel Oradea a decis, joi, la capătul a 9 ani de procese, verdictul final în dosarul deschis de DNA Oradea împotriva fostului președinte al Consiliului Județean Bihor Alexandru Kiss, condamnat inițial, în 2018, la 8 ani de închisoare, a unui asociat al acestuia și a patronului grupului de firme Selina, Beneamin Rus, condamnat la 4 ani.

La fel cum au făcut în primăvara anului trecut colegii lor de la Tribunalul Bihor, magistrații Curții de Apel Oradea au decis achitarea inculpaților, după ce dosarul a fost golit de probe ca urmare a unor decizii ale CCR.

„În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondate apelurile declarate de Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Oradea şi inculpaţii Kiss Alexandru Iosif Francisc, Rus Beneamin şi Bojtor Vilmos Laszlo, împotriva sentinţei penale nr. 52/20.04.2022 pronunţată de Tribunalul Bihor. Menține în totalitate dispozițiile sentinței apelate”, se arată, pe scurt, în minuta Curții de Apel Oradea, disponibilă pe portalul instanțelor de judecată.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, în acest proces, început în 2014, DNA Oradea l-a acuzat pe Kiss Alexandru că în perioada 2002-2008, împreună cu prietenul său Alexandru Mudura (fostul proprietar al Lotus Center, între timp decedat), a luat șpăgi de 4 milioane euro pentru mai multe contracte publice, între care repararea și deszăpezirea unor drumuri județene, realizarea haldei de deșeuri din Oradea, vânzarea terenurilor fostelor unități de grăniceri din Calea Aradului sub prețul pieței și aprovizionarea cu cărbune a CET-ului orădean.

Citiți continuarea pe www.eBihoreanul.ro!