Urmareste-ne pe

Actualitate

Columbarul din Cimitirul Municipal Oradea a fost dat în funcțiune. Primele locuri pentru urne au fost concesionate (FOTO)

Publicat

pe

Administrația Domeniului Public Oradea anunță că a devenit funcțional columbarul din Cimitirul Municipal Rulikowski.

Acesta a fost dat în funcțiune din acest an, lucrările de construire fiind finalizate în toamna anului trecut.

„Columbarul este amplasat de-a lungul gardului Cimitirului evreiesc neolog și are o lungime de 82 ml și o înălțime de aproximativ 2,5 m.

Construcția este din cărămidă, potrivită cu arhitectura locului, și deține 448 de nișe (locuri) pentru păstrarea urnelor, care pot fi inscripționate cu numele răposaților”, se arată într-un comunicat al ADP.

Construcția a fost prevăzută cu 448 de locuri pentru depunerea urnelor funerare ale decedaților incinerați, dintre care 18 au fost deja concesionate.

Nișele de depozitare a urnelor au dimensiunea de 40 cm x 50 cm și sunt închise cu panouri de marmură de 2 cm grosime.

În fața columbarului a fost realizată o alee de circulație din dale de beton.

„Ideea construirii unui columbar în cimitir ne-a venit odată cu decizia reabilitării zidului care împrejmuiește Cimitirul evreiesc. Odată cu acele lucrări de consolidare, am decis să facem și un columbar.

Mai ales că aveam deja tot mai des cereri pentru locuri de păstrat urne, iar suprafața pentru morminte se reduce de la un an la altul. Orădenii dovedesc un real interes pentru columbar, în aproximativ o lună fiind deja concesionate 18 locuri, dintre care 17 la rând și unul la alegere”, a declarat șeful ADP Oradea, Liviu Andrica,  citat în comunicat.

Informarea mai arată și că locurile pentru urnă în columbar pot fi concesionate doar pe 20 de ani, taxele fiind următoarele: 1.200 lei pentru un loc urnă la rând și 3.600 pentru un loc urnă la alegere.

Valoarea totală a investiției este de 447.000 lei, fiind asigurată din fonduri proprii ADP.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *