Urmareste-ne pe

Sport

Bază sportivă pentru rugby, la Oradea

Publicat

pe

Oradea ar urma să aibă o bază sportivă specială pentru rugby.

Informația a fost făcută publică de Federaţia Română de Rugby, care a anunțat, pe site-ul oficial, că a depus la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene documentele pentru obţinerea unor fonduri de 18 milioane de euro în vederea construirii de baze sportive în perioada 2021-2025.

„Bazele sportive propuse prin intervenţie vor fi construite în perioada 2022-2025 în următoarele localităţi: Bucureşti, Timişoara, Cluj, Baia Mare, Galaţi, Gura Humorului, Suceava, Arad, Sibiu, Constanţa, Mangalia, Iaşi, Alba Iulia, Braşov, Ploieşti, Oradea, Pantelimon, Măgurele, Paşcani, Tecuci, Brăila, Mogoşoaia, Bârlad, Năvodari, Petroşani, Craiova”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, o astfel de bază va include printre altele, realizarea unui teren de rugby/fotbal de dimensiuni omologate, pistă de atletism, pistă de elan pentru sărituri în lungime şi groapă de sărituri, gard de protecţie în spatele buturilor de rugby, clădire de vestiare cu lojă pentru oficiali, două gradene metalice pentru spectatori având laolaltă 624 de locuri.

Deocamdată nu au fost făcute publice detalii privind locul în care ar urma să fie ridicată această nouă bază sportivă în Oradea.

Totuși, potrivit comunicatului, aceste baze sportive vor fi construite „în toate orașele unde există echipe de rugby”, dar Oradea nu mai are echipă de rugby de câțiva ani.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *