Urmareste-ne pe

Foto

Boboteaza a fost sărbătorită de sute de orădeni în centrul orașului

Publicat

pe

Orădenii ortodocși și greco-catolici au participat, luni, în centrul orașului, la slujbele de sfințire a apei oficiate în Biserica cu Lună și la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae”.

Greco-catolicii care s-au adunat în catedrală au putut să-l vadă pe episcopul Virgil Bercea, încă slăbit, dar dornic să sfințească apa pentru aproximativ 300 de orădeni.

Cei mai mulți dintre enoriași erau vârstnici.

„Tu însuţi dar Iubitorule de oameni vino cu puterea Sfântului Tău Spirit şi Sfinţeşte şi apa aceasta!”, a rostit Preasfinţitul Bercea făcând semnul Crucii în apă.

Anul acesta, Catedrala „Sfântul Nicolae” a îmbuteliat şi împărţit credincioşilor 600 de flacoane de jumătate de litru cu apă sfinţită şi a pregătit încă 400 de litri în rezervoare speciale.

La Biserica cu Lună, spre deosebire de anii trecuți, mai puțini credincioși s-au adumat în fața cadelnițelor de apă, transformate în Agheasma Mare.

„Tu însuţi dar, Iubitorule de oameni Împărate, vino acum prin pogorârea Sfântului Tău Duh şi sfinţeşte apa aceasta”, a invocat la rândul său, de trei ori, părintele paroh Teodor Cristea în faţa credincioşilor nerăbdători.

„Recomandarea Bisericii către credincioşi este să ia Agheasma Mare, care se sfinţeşte doar o singură dată în an, acum la Botezul Domnului, dimineaţa pe nemâncate, până pe 14 ianuarie când este odovania (n.r. încheierea) praznicului”, a recomandat părintele.

Boboteaza, urmată pe 7 ianuarie de Sfântul Ioan, încheie ciclul celor 12 zile de sărbătoare începute în decembrie în Ajunul Crăciunului.

Vezi galeria foto realizată de Szilagyi Lorand! 

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *