Urmareste-ne pe

Actualitate

Cu bombele în casă! Peste 1.300 de muniții, între care și aproape 500 de bombe și alte proiectile, găsite într-o casă din Oradea (FOTO / VIDEO)

Publicat

pe

Peste 1.300 de muniții și elemente de muniție, dintre care 483 de bombe și alte proiectile provenite din al Doilea Război Mondial, care, dacă ar fi explodat, ar fi putut provoca o tragedie de proporții, au fost găsite, sâmbătă, într-o casă de pe strada Vasile Alecsandri din Oradea.

„Echipajul pirotehnic al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, mobilizat operativ la faţa locului, a identificat 1.366 de muniţii şi elemente de muniţie (483 de bombe aruncător, proiectile de diferite calibre, grenade ofensive şi defensive, cartuşe, respectiv 883 elemente de muniţie), provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, pe care le-a ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, urmând a fi distruse ulterior prin explozie controlată”, arată un comunicat transmis sâmbătă seară de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana.

Totul s-a descoperit după ce un orădean de 37 de ani a ajuns la spital rănit grav la o mână și la nivelul feței. Soția acestuia a sunat la 112 în jurul orei 15, semnalând că bărbatul s-a rănit din cauza unei petarde. Ancheta polițiștilor a descoperit, însă, că era o minciună. De fapt, bărbatul s-a rănit în timp ce, spun sursele Bihor24, ar fi încercat să desfacă un proiectil care a explodat.

După ce au cercetat locul accidentului, polițiștii i-au chemat în ajutor pe specialiștii ISU Crișana, care au ridicat muniția și au depozitat-o în locuri speciale.

„Clădirea respectivă a fost evacuată până la finalizarea procesului de transportare a muniției găsite în anexa respectivă, pentru a nu pune în pericol viețile oamenilor, deci a fost înlăturată starea de pericol”, a declarat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Șocant este că orădeanul de 37 de ani, care deține autorizație pentru detectarea de metale, își ținea „arsenalul” într-o anexă, un fel de uscătorie de pe palierul pe care locuia, creând un pericol real atât pentru locuitorii clădirii, cât și pentru toată zona centrală, dată fiind cantitatea uriașă de muniție descoperită.

Rămâne de văzut ce vor mai descoperi anchetatorii în acest caz șocant. Cert este că, deocamdată, colecționarul de muniție a rămas internat în spital din cauza gravității rănilor pe care singur și le-a provocat. „Pacientul are plăgi multiple la nivelul mâinii și feței și va rămâne internat la Chirurgie. Rănile sunt de gravitate medie, dar cu prognostic rezervat”, a declarat dr. Hadrian Borcea, șeful Unității de Primire a Urgențelor și SMURD Bihor.

„Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, din cadrul Poliției bihorene, au deschis un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și deținerea unor muniții interzise”, a mai precizat Fărcuța.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *