Urmareste-ne pe

Actualitate

Bombă din al Doilea Război Mondial, descoperită la Fughiu

Publicat

pe

O bombă de calibru 82 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperită în satul Fughiu, Oşorhei, de un localnic. Acesta a anunţat autorităţile care au asigurat muniţia.

Bărbatul a făcut desoperirea marţi, în jurul orei 13.50, în timp ce făcea săpături la sera din gospodăria proprie şi a sunat imediat la numărul de urgenţe 112.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana a transmis printr-un comunicat că „pompierii militari au identificat o bombă de artilerie, de calibru 82 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă prin explozie controlată”.

Dacă descoperă elemente de muniţie, ISU le reamintește cetățenilor că trebuie să sune la 112 și să asigure locul până la sosirea personalului specializat. De asemenea, se interzic: ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, comercializarea, joaca, lovirea sau mişcarea acestora, tăierea, demontarea sau introducerea în foc, utilizarea explozivilor şi pulberilor provenite din muniţii în scopuri artizanale.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *