Urmareste-ne pe

Actualitate

Calmați cu focuri de armă: Trei bărbați și o femeie din Bihor au fost „săltați”, după ce au bătut o tânără gravidă și i-au atacat și pe polițiști (VIDEO)

Publicat

pe

Trei bihoreni au fost arestați, iar o femeie, tot din Bihor, a fost pusă sub control judiciar pentru ultraj în formă agravată și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce i-au atacat pe polițiștii chemați să intervină în cazul unui scandal conjugal, în localitatea bihoreană Ciumeghiu.

În esență, cei patru inculpați, toți de etnie romă, sunt acuzați că, marți după amiază, au atacat doi polițiști chemați să ajute o femeie gravidă, bătută și luată cu forța de către soțul ei. Unul dintre oamenii legii a fost aruncat la pământ și atacat cu pumnii și picioarele de familia soțului bătăuș, iar celălalt atacat cu un bolovan, în vreme ce femeia gravidă era bătută în continuare de soacra ei.

Starea de fapt a fost detaliată de procurori în comunicat.

„La data de 12.11.2019, în jurul orei 15.20, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu (patrulare), cele două persoane vătămate, polițiști îmbrăcați în uniforma specifică profesiei, au fost dirijate de către dispecer pentru aplanarea unui scandal și a unei agresiuni în derulare, reclamate prin SNAU 112 de către o persoană din localitatea Ciumeghiu, jud. Bihor. Polițiștii au ajuns la locul incidentului în jurul orei 15.00. La fața locului se aflau membrii unui echipaj SMURD care acordau îngrijiri medicale unei persoane, mama apelantei, care le-a comunicat agenților de poliție că atât ea, cât și fiica ei gravidă au fost agresate de către unul dintre inculpați. De asemenea, a mai precizat că fiica ei a fost transportată cu forța de către acel inculpat la domiciliul lui, situat tot în localitatea Ciumeghiu, jud. Bihor”, arată comunicatul de joi.

Cei doi agenți au mers apoi la casa agresorului, unde au găsit-o pe femeia gravidă cu multiple urme de violență, în zona capului, membrelor și gâtului. Aceasta le-a povestit polițiștilor că a fost bătută și că se simte în pericol, rugându-i să o salveze și să o ducă la medic. Numai că, în timp ce polițiștii au vrut să o extragă pe femeie, în scandal au intervenit fratele, tatăl și mama soțului bătăuș, care s-au năpustit asupra oamenilor legii.

„Atitudinea recalcitrantă a inculpaților, în special a primului inculpat (partenerul femeii – n.r.), a degenerat în fapte tipice în momentul în care unul dintre polițiști a încercat să introducă persoana agresată pe bancheta din spate a autospecialei. Astfel, unul dintre polițiști a fost trântit la pământ, agresat, fiindu-i aplicate multiple lovituri cu pumnii și picioarele, fiindu-i cauzate leziuni corporale ce au necesitat spre vindecare 10 zile de îngrijiri medicale. În același context, imediat după, unul dintre inculpați s-a îndreptat amenințător spre cealaltă persoană vătămată, polițist în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu un bolovan de circa 30 cm ridicat deasupra capului, pe care l-a aruncat înspre polițist, lovindu-l în picior când acesta a încercat să intervină (având pistolul scos din toc), tulburând prin toată conduita ordinea și liniștea publică”, explică comunicatul procurorilor.

Agresorii s-au calmat abia după ce polițiștii au folosit armamentul din dotare. Agresorii s-au lăsat cu greu, soacra profitând de moment pentru a-i aplica noi lovituri nurorii însărcinate.

„Modul în care  au acționat inculpații a impus utilizarea spray-ului lacrimogen din dotare de către unul dintre polițiști și efectuarea a trei focuri de armă în plan vertical (inițial două, lucru care i-a calmat doar temporar pe inculpați, iar apoi un al treilea care a generat o dezamorsare suficientă a tensiunii. În tot acest interval de timp, în ciuda intervenției organelor statului, inculpata a aplicat multiple lovituri în zona feței și a exercitat acte de violență (tras de păr ) față de persoana pentru care au intervenit polițiștii”, arată comunicatul.

Miercuri, procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta a cerut arestarea preventivă a inculpaților, iar la finalul dezbaterilor, judecătorul de drepturi și libertăți cetățenești a dispus arestarea a trei dintre ei – Ruben Lăcătuş, Arpi Lăcătuş şi Teodor Lăcătuş – pentru 30 zile, și plasarea sub control judiciar a femeii, Luminiţa Lăcătuş.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *