Urmareste-ne pe

Actualitate

Captură importantă de țigări de contrabandă în Băile Felix. Un bărbat a fost reținut (FOTO)

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Satu Mare, a fost reținut de polițiștii bihoreni pentru 24 de ore, după ce a fost prins în dubiță cu o cantitate impresionantă de țigări.

Captura a fost făcută joi, în Băile Felix, de polițiștii din stațiune, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, după cum arată un comunicat transmis vineri de IPJ.

Bărbatul „a fost prins în flagrant delict, în timp ce transporta cu o autoutilitară, disimulate într-un compartiment ascuns și amenajat artizanal, special în acest scop, 334.200 fire țigarete de diferite mărci (16.710 de pachete de țigarete) nemarcate. Cele 334.200 de țigarete nemarcate au fost indisponibilizate în vederea cercetărilor, prejudiciul estimat fiind de 170.000 de lei”, menționează documentul.

Sătmăreanul a fost audiat, iar la final anchetatorii au decis să-l rețină în arest pentru 24 de ore, pentru infracțiunea de “contrabandă, varianta asimilată – colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii”.

Polițiștii antifraudă continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat.

Vezi mai jos imagini de la flagrant!