Urmareste-ne pe

Actualitate

Cinci elevi din Oradea s-au întors cu noi premii de la Concursul Robochallenge București (FOTO)

Publicat

pe

„Roboticienii” din Oradea s-au întors cu noi premii de la Concursul Robochallenge București, a anunțat, luni, mentorul cercului Robotics Club Oradea, Flavius Birouaș.

Competiția s-a desfășurat în perioada 1-3 Noiembrie, în Capitală, fiind înregistrați peste 600 de participanți din 17 țări.

„Echipa formată din 5 elevi de clasa a 10-a de la Liceul Don Orione a fost îndrumată de Daniel Anton, student masterand la Advanced Mechatronic Systems și mentor la Robotics Club Oradea. Elevii Cuciula Ilie, Trifan Darius, Moldovan Dușe Robert, Șorian Alex și Țicărat Raul sub îndrumarea mentorului au programat un robot umanoid din dotarea clubului de robotică pentru a efectua o serie de probe precum urcatul scărilor, alergarea pe un traseu cu obstacole și inclusiv lupta cu un alt robot în stil sumo”, arată informarea transmisă presei.

Echipa orădeană a obținut locul 1 la proba Humanoid Sumo, iar la proba de Humanoid Robot a ocupat locul al doilea, la egalitate cu Mexic.

„Sperăm să aducem tot mai multe premii și să punem Oradea pe hartă, ca fiind un jucător important în domeniul roboticii mondiale. Studenții și elevii care azi performează la concursurile tehnice sunt următorii lideri în noua revoluție industrială, industria 4.0”, a declarat Flaviu Birouaș, conform informării.

Elevii se „antrenează” în cadrul Clubului de Robotică Oradea, un proiect derulat de Facultatea I.M.T – Departamentul de Mecatronică, Universitatea din Oradea cu sprijinul și finanțarea companiei Celestica.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *