Urmareste-ne pe

Actualitate

Fosta directoare adjunctă a Finanțelor Bihor, Adriana Sime, achitată de Curtea de Apel Oradea

Publicat

pe

Trimisă în judecată de procurorii DNA Oradea pentru patru infracţiuni de luare de mită şi condamnată la Tribunalul Bihor doar pentru una dintre ele, fosta directoare adjunctă a Finanţelor Publice Bihor, Adriana Sime, a fost achitată, în final, şi pentru aceasta, la Curtea de Apel Oradea.

În total, Adriana Sime, între timp pensionată, a fost trimisă în judecată pentru 4 capete de acuzare împreună cu o fostă subalternă, devenită contabilă, Florentina Puşcău, acuzată de complicitate la comiterea unei infracţiuni.

Potrivit rechizitoriului întocmit în 2016 de fostul şef al DNA Oradea, Adrian Muntean, lui Sime i s-a imputat că, în perioada octombrie 2013 – februarie 2014, când conducea Serviciul Persoane Juridice 4 din cadrul AJFP – Activitatea de Inspecţie, ar fi pretins prin intermediul Florentinei Puşcău suma de 14.500 euro de la Kadar Elemer, patronul Ice Company Aleşd, om de afaceri care ulterior a devenit denunţător. Din aceşti bani, DNA susţinea că funcţionara ar fi încasat în două tranşe 2.000 euro, respectiv 4.000 euro, bani în schimbul cărora ar fi promis „trântirea” unui control fiscal.

Totodată, potrivit DNA, Sime ar fi primit în patru rânduri de la Bogdan Oprea, administratorul fostei fabrici de ulei Interoil Oradea, ulei de floarea soarelui şi de măsline în valoare totală de 927 lei, pentru ca „să manifeste o atitudine îngăduitoare cu ocazia dispunerii şi efectuării controalelor fiscale, în sensul efectuării inspecţiilor doar formal şi neconstatării unor eventuale nereguli”: 11 baxuri în trei rânduri în octombrie 2012, respectiv 4 baxuri în decembrie 2014.

În 2017, Sime a fost achitată pentru 3 dintre cele 4 acuzații, instanța stabilind că faptele care îi sunt imputate nu există. Soluţia Tribunalului Bihor nu a fost, însă, definitivă, atât procurorii DNA cât şi cele două foste finanţiste atacând-o la Curtea de Apel Oradea. Decizia nu a fost încă motivată.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *