Urmareste-ne pe

Actualitate

Protest la Universitatea din Oradea: Studenți în grevă pentru că nu au… căldură!

Publicat

pe

sursa foto: eBihoreanul.ro

S-au săturat să îndure frigul din sălile de clase și protestează. Aproximativ 20 de studenți din anii II şi III, de la specializarea Design a Facultăţii de Artă din cadrul Universității din Oradea, au intrat, luni, în grevă, nemulţumiţi că sunt obligaţi să înveţe în săli de curs în care temperatura nu trece de 16 grade Celsius.

Potrivit studentei Bianca Feric, citată de eBihoreanul.ro, „sezonul acesta încă nu a pornit căldura nici măcar o zi”. „Este foarte frig în săli, azi-dimineaţă la ora 8 aveam doar 16 grade. Nu putem sta să desenăm 8-10 ore pe zi, în aceste condiţii”, a declarat tânăra.

Clădirea în care învață studenții protestatari este situată în campusul III al Universităţii din Oradea, vizavi de poarta principală a instituţiei şi aproape de gardul Jandarmeriei Bihor. Tinerii au discutat în prealabil cu profesorii lor, aflând ba că centrala care ar trebui să le asigure căldura în sălile de curs este defectă, ba că centrala funcţionează, dar de fapt reţeaua are o problemă.

Protestatarii susțin că, dacă problema nu va fi soluționată, nu vor reveni la cursuri. De precizat că, potrivit protestatarilor, la jumătatea lunii octombrie, studenţii au făcut chiar şi o cerere scrisă către rectorul Constantin Bungău, dar deocamdată nu au primit răspuns.

Sistemul de încălzire în respectiva clădire a fost realizat într-un proiect european derulat de Universitate. Reprezentanţii Facultăţii de Arte susțin că nu ţine de ei soluţionarea problemei.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *