Urmareste-ne pe

Actualitate

Premieră: Universitatea din Oradea va pregăti medici pentru Armata României

Publicat

pe

Universitatea din Oradea va şcolariza, în premieră, soldaţi, instituţia semnând un protocol cu Ministerul Apărării Naţionale pentru a pregăti, chiar din această toamnă, 10 studenţi care să devină ofiţeri medici. 

Viitorii doctori militari vor învăţa cot la cot cu colegii lor civili, dar vor parcurge, în plus, şi un modul de pregătire medico-militară, unde vor învăţa despre tratarea rănilor de război. Studenţii militari vor primi soldă lunară, vor avea asigurate cazarea şi masa şi vor jura de două ori: nu doar devotament pacienţilor, ci şi credinţă patriei.

Încheiat la finalul lunii mai şi aprobat de Senatul academic, protocolul dintre Universitatea din Oradea şi Ministerul Apărării Naţionale prevede că cele două instituţii vor colabora „în vederea pregătirii profesionale a studenţilor şcolarizaţi pentru nevoile MApN pentru a deveni ofiţeri medici, în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Universitatea din Oradea, împreună şi după acelaşi plan de învăţământ cu studenţii civili”.

„Ne-au contactat şi ne-au spus că vor să şcolarizeze la Oradea 10 studenţi militari chiar din următorul an universitar”, a declarat rectorul Constantin Bungău pentru BIHOREANUL.

Citiți mai multe pe această temă pe www.eBihoreanul.ro!