Urmareste-ne pe

Educatie

Rectorul Constantin Bungău a demisionat, dar vrea un nou mandat

Publicat

pe

Senatul Universităţii din Oradea a votat, joi, în unanimitate, desfacerea contractului de management încheiat cu rectorul Constantin Bungău, astfel că începând cu 1 martie acesta nu va mai conduce instituţia. Bungău şi-a dat demisia din funcţia de rector pentru a putea fi membru în forul academic, unde a fost ales luna trecută.

De altfel, el și-a anticipat gestul înainte cu o zi, într-o conferință de presă unde a mai anunțat previzibilul, că va candida pentru al treilea mandat, dar și că, între altele, „2019 a fost cel mai bun an din ultimii 8, în Universitate”.

Până acum, rectorul a refuzat să se pronunţe public despre a treia sa candidatură. Legea Educaţiei prevede că un rector poate avea maximum două mandate complete, or, demisionând înainte de a-şi încheia al doilea mandat, Bungău are doar un mandat întreg şi unul incomplet.

Reunit pentru prima oară în legislatura 2020-2024, joi, Senatul a votat și propunerea lui Bungău de a-l desemna pe prorectorul responsabil de strategie şi informatizare, pe conferenţiarul Gabriel Bendea, ordonator de credite al Universităţii până la alegerea unui rector.

Senatul are următoarea şedinţă programată pe data de 9 martie, când se va alege noul preşedinte al forului. Trei candidaţi își doresc funcția. Este vorba de fostul preşedinte Aurel Căuş şi de doi foşti vicepreşedinţi ai forului, Cristian Grava şi Ionuţ Oprea.

Mai mult
Advertisement
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *